ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore de munca la calculator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Cate ore e legal sa muncesti in fata calculatorului? Exista vreo reglementare in acest sens?

2. Exista vreo reglemntare cu privire la pauzele care trebuie facute de cei care lucreaza cu calculatorul?

Adaugata in: Codul Muncii
Vasile Gheorghe
 User  Vasile Gheorghe
a intrebat la 08 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2012
La fiecare loc de munca trebuie sa fie o fisa de evaluare a riscurilor. Programul de lucru, pauzele periodice pot fi recomandate in urma acestor evaluari. De asemeni, in urma examenelor medicale anuale, in functie de concluziile care se trag cu privire la sanatatea salariatilor, medicul de medicina a muncii poate sa faca recomandari pentru imbunatatirea conditiilor de lucru sau poate chiar si reducerea timpului de lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Aug. 2012
Programul de lucru este de maxim 40 de ore pe saptamana, 8 ore pe zi de regula, program ce poate fi distributi inegal. Nu exsista reglementare privind cele doua probleme ridicate, insa exista regelementari referitoare la pauzele zilnice.

Art. 134 - Codul muncii republicat
(1) In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de o pauza de masa de cel putin 30 de minute, in cazul in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 4 ore si jumatate.
(3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.

Solicitati angajatorului, in scris, sa va puna la dispozitie contractul colectiv de munca, dar si Regulamentul intern daca acesta nu este afisat in loc public, asa cum ar trebui si nu vi s-a adus la cunostinta continutul lui prin semnatura. Vedeti ce prevad aceste documente si cum se acorda pauzele. Daca nu se respecta aceste drepturi deloc, faceti o sesizare catre ITM. La fel si pentru problema anterioara referitoare la programul de lucru.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024