ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Lucrez intr-o firma de paza si angajatorul ne obliga sa efectuam ore suplimentare de munca. Am semnat contract de munca individual pentru 168 de h de munca, la un program de 12/ 24, 12 / 48, noi trebuie efectiv sa lucram decat 14 ture pe luna, dar angajatorul ne a spus ca din lipsa de efectiv , trebuie sa facem ore suplimentare de munca , intrebarea mea este urmatoarea : orele suplimentare de munca in acest caz devin obligatori din punct de vedere al legislatiei sau sunt facultative . adica sa ramana la vointa angajatului . Va multumesc frumos.

Adaugata in: Codul Muncii
Laurentiu Marica
 User  Laurentiu Marica
a intrebat la 18 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2013
Intr-un caz ca al dvs angajatorul trebuie sa otina acordul scris al angajatului referitor la efectuarea orelor suplimentare, acord ce poate lipsi doar in cazul in care este vorba de o situatie de forta majora sau de accidente. Nu va poate forta angajatorul sa lucrati suplimentar in situatia dvs, nu este legal. Ar trebui sa angajaze personal nou ca sa poata acoperi cerintele si nu se ajunga la astfel de situatii de incalcare a legii si drepturilor salariatilor.

Plus ca, odata ce va dati acordul asurpa efectuarii orelor suplimentare, trebuie stabilita si modalitatea de compensare, prin timp liber platit sau spor de minim 75%.

Munca in ture de 12/24 poarte acoperi cateodata si zile de weekend, aveti grija si la acest lucru. Ar trebui sa primiti spor de weekend stabilit prin CCM sau CIM, pe langa cele doua zile libere consecutive de repaus saptamanal legale.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024