ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pentru salariatul care a furat ii suspend contractul de munca sau il incetez?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Un muncitor necalificat a furiat materiale de constructii de la angajator. Acesta a fost la politie si a facut plangere penala impotriva lui. Se poate sa ii suspende activitatea in baza art 52 alin 1 lit b din Codul Muncii : Formularea unei plangeri penale impotriva salariatului de catre angajator sau trimiterea in judecata a salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta.
Pe ce perioada ii suspenda activitatea? Daca ulterior vrea sa ii inceteze activitatea, salariatul se afla inca in perioada de proba. Acest lucru poate sa il afecteaze pe angajator ulterior in procesul penal.


Elena Tanase
 User  Elena Tanase
a intrebat la 08 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
Situatia de suspendare a contractului potrivit art.52 din codul muncii, s-a inpus in considerarea masurilor preventive statornicite de Codul de procedura penala Lg.nr.135/2010, art 223, care pot impieta asupra prezentei salariatului la locul de munca . Art.202 al.4 din acest Cod stabileste, printre masurile preventive ce pot fi luate impotriva unei persoane invinuita de savarsirea unei infractiuni, urmatoarele:controlul judiciar, controlul judiciar pe cautiune, arestul la domiciliu. Din cate am inteles eu, salariatul dv nu este in niciuna din aceste situatii,deocamdata. Puteti incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila sau , fiind in perioada de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare, obligatoriu in forma scrisa, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024