ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

poprirea pe alocatia de stat ptr copii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Va deranjez din nou cu o intrebare. De curand mi-am facut un cont bancar ptr a primi alocatia copiilor in cont pe card, am depus toate actele si la Administratia ptr plati si i-am intrebat si pe dansii daca in cazul in care am restante la un credit mi se va pune poprire pe alocatia copiilor cu toate ca am deja poprire pe salariu, iar raspunsul a fost ca DA, este foarte posibil sa mi se puna poprire si pe alocatie ptr ca au mai avut plangeri in acest fel. Am intrebat la banca si mi s-a spus ca as putea transfera alocatia din cont intr-un alt cont al altei persoane deoarece atunci cand intra alocatia creditorul mi-o blocheaza dar nu o si ia din cont iar eu trebuie sa ma duc imediat ce au intrat banii sa cer celor de la banca sa trimita un e-mail catre creditor de deblocare a banilor ptr a-i putea ridica si transfera intr-un alt cont. Care ar fi opinia Dvs ? Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii Popriri
Daniela Nica
 User  Daniela Nica
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Din punct de vedere legal, asa cum prevede Codul de Procedura Civila, acest tip de venit nu poate face obiectul unei propriri sau executari silite.

Art. 409
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru ?ngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate ?n caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.

In practica bancara insa, din pacate ce vi s-a spus chiar asa se intampla. Bancile pun poprire pe cont fara sa tina cont de tipul de venit incasat in acel cont si de prevederile legale in privinta popririi puse asupra lui. Solutia cea mai simpla ar fi cea care vi s-a sugerat, si anume sa primiti banii in alt cont. Daca se ajunge la o poprire din partea banii pentru alocatie sau chiar indemnizatia de crestere copil va trebui sa mergeti in instanta pentru a recupera aceste drepturi, va fi ceva mai complicat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024