ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

post desfiintat dupa CCC -oferta post care nu e compatibil cu pregatirea mea?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la aceasta firma din 2009. M-am intors din maternitate la 1 an si 11 luni. Am anuntat cu 1 luna inainte intentia mea si mi-au trimis cererea de reangajare. In prima zi de lucru mi s-a spus ca postul meu nu mai exista. (asistent vanzari- punct de lucru CLUJ). Mi-au oferit post de agent vanzari care implica munca de teren desi se stie ca eu nu am permis de conducere. Am refuzat si acum au inceput "negocierile" , presiunile si amenintarile cu rezolvarea in instanta a acestei situatii.
Mi-au comunicat ca pot desfiinta punctul de lucru de la Cluj, dar sa ma gandesc la colegii mei. Ca pot declara ca nu au facut profit anul trecut. Ca situatia econimico-financiara a firmei nu le permite sa imi dea salarii compensatorii.
Stiu despre art 25 din OUG 111-2010 despre acele 6 luni in care postul nu se poate desfiinta.
postul oferit de ei nu este compatibil cu pregatirea mea profesionala sau capacitatea de munca. Sunt constienta ca daca accept acest post nu o sa pot indeplini sarcinile si cerintele si ma vor sanctiona ca atare.
Ce pot face mai departe? Am nevoie de ajutor.
va multumesc.


Raluca Avram
 User  Raluca Avram
a intrebat la 25 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului raluca avram la 01 Mar. 2016
Angajatorul nu va poate cere sa semnati fisa de post, daca nu sunteti de acord cu noile sarcini, acest lucru depaseste limitele legale.Nu va poate constange sa semnati acte juridice.
Va puteti adresa cu o sesizare inspectoratului teritorial de munca. In situatia in care, totusi angajatorul incepe procedura de cercetare disciplinara, dupa aplicarea sanctiunii si emiterea deciziei de sanctionare o puteti contesta in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Avram
 User Raluca Avram
a raspuns userului adriana iancu la 26 Feb. 2016
Mi-au trimis decizia cum ca postul meu a fost desfiintat si o noua fisa de post, de agent de vanzari pe care ar trebui sa o semnez, pe baza faptului ca in cod COR portul de asistent vanzari are cod de Agent vanzari. COR 332203.
In CIM am semnat pt postu de ASISTENT VANZARI si era trecut intre paranteze (AG. VANZARI COD COR 341904 - codul vechi).
Fisa postului de acum nu are aceleasi atributii, ba mai mult are vreo 4 pag in plus fata de cea initiala. Desi nicaieri nu scrie ca e nevoie de permis de conducere, nu mi-as putea indeplini targetul si sa acopar un judet intreg din troleu/autobus.
Raspunsul lor. neoficial, a fost ca ma vor sanctiona disciplinar pt neindeplinirea sarcinilor din fisa postului.
Ce pot face mai departe? Eu ma prezint la munca, insa nu am acces nicaieri, stau pe un scaun si astept raspuns din partea lor. MI-au dat termen pana azi sa semnez noua fisa a postului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2016
Revenirea trebuie sa aiba loc pe acelasi post de pe care s-a aplicat suspendarea contractului pentru CCC, cu salariu cel putin egal cu cel detinut anterior intrarii in concediu, la care se vor aplica toate modificarile aparute intre timp. Ca temei legal in sustinerea acestor lucruri aveti legea 202/2002, art. 10 (8).
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024