ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot reveni la locul de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Ma numesc Ionita Mihaela si sunt asistenta medicala. Incepand cu data de 18 aprilie am depus catre conducerea spitalului unde lucrez o cerere pentru concediu fara plata un an si un contract de munca in strainatate respectiv in Belgia, acest contract fiind pe perioada nedeterminata, cu o perioada de proba de 6 luni. Cererea a fost aprobata, astfel ca eu am plecat sa muncesc in Belgia in baza acestui contract. In perioada imediat urmatoare, unitatea a angajat in locul meu un asistent cu un contract pe perioada determinata respectiv un an. In prezent contractul meu de munca de aici din Belgia va inceta cu data de 30 iunie, adica voi fi data afara pe motiv ca nu cunosc suficient limba franceza. Am sunat la spitalul unde am lucrat in Romania sa anunt ca ma voi intoarce spunandu-le de asemenea si motivul, insa raspunsul a fost ca nu ma pot primi inapoi pentru ca pe locul meu este angajat asistentul de care va spuneam mai devreme. Eu nu inteleg cum este posibil ca eu sa nu mi pot recupera locul de munca din Romania avand in vedere ca eu am facut cererea de concediu fara plata in baza contractului de munca pentru Belgia, contract in care oricum era stipulat clar ca exista o perioada de proba de 6 luni, in cazul meu acest contract incetand in aceste 3 luni; eu nu am dreptul sa ma intorc la locul meu de munca? Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra si va doresc o zi buna!

Sandu Ecaterina
 User  Sandu Ecaterina
a intrebat la 05 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului sandu ecaterina la 07 Aug. 2012
In cazul dvs se aplica prevederile HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 221, din 31 martie 2011.

Art. 40 - (1) Candidatii declarati admisi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale sunt obligati sa se prezinte la post intermen de maximum 15 zile calendaristice de la data afisarii.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in urma formularii unei cereri scrise si temeinic motivate, candidatul declarat ???admis??? la concurs poate solicita, in termen de 3 zile lucratoare de la afisarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depasi 30 de zile lucratoare de la data afisarii rezultatului concursului.
(3) In cazul admiterii la concursul pentru ocuparea unui post temporar vacant, contractul de munca se incheie pe perioada absentei titularului postului.
(4) In cazul neprezentarii la post la termenul stabilit la alin. (1) si in lipsa unei instiintari potrivit alin. (2), postul este declarat vacant, urmand sa se comunice candidatului care a obtinut nota finala imediat inferioara posibilitatea de a ocupa postul respectiv.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sandu Ecaterina
 User Sandu Ecaterina
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Iul. 2012
Multumesc foarte mult pentru amabilitate!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2012
Cat ati fost in fara plata, CIM a fost suspendat. Cat ati lipsit, angajatorul putea sa incheie pe postul dvs. doar CIM cu perioada determinata pana la reluarea activitatii de dvs. in calitate de titular de post aveti intaietate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului sandu ecaterina la 07 Iul. 2012
Da, sunteti indreptatita sa reveniti pe locul dvs. de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sandu Ecaterina
 User Sandu Ecaterina
a raspuns userului georgeta ganea la 06 Iul. 2012
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul acordat! Eu in acest moment din articolele de lege respective am inteles ca am dreptul sa ma intorc la locul meu de munca fara probleme, in conditiile legii. Eu, neavand cunostinte juridice, nu sunt sigura ca am inteles exact. Va rog frumos sa-mi confirmati daca sunt indreptatita sa-mi reiau vechiul loc de munca. Va multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Iul. 2012

Va dau aceste articole din codul muncii republicat cu care sa va sustineti cauza. Daca aveti CIM pe perioada nedeterminata in Romania, cererea fara plata a fost aprobata de manager , la reluarea activitatii in baza CIM aveti intaietate pentru continuarea raporturilor de munca in baza acestuia.
Art. 153 din codul muncii republicat
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;

Art. 84

(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024