ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot sa am doua servicii cu norma intreaga ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Eu sunt titulara intr-o scoala gimnaziala cu contract de munca pe perioada nedeterminata si vreau sa imi iau al doilea servici intr-o institutie de invatamant particulara intr-o functie de conducere . Legea imi permite sa am in acelasi timp doua servicii cu norma intreaga una la stat si una la particular ? Care sunt conditiile ?Cum sa procedez? Va multumesc !

Adaugata in: Codul Muncii Angajare
Irina Belei
 User  Irina Belei
a intrebat la 12 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Belei
 User Irina Belei
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Iun. 2015
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS ! PRIETENA MEA ESTE IN ACEEASI SITUATIE .EA A APUCAT SA LUCREZE APROAPE UN AN LA O GRADINITA PARTICULARA . SI-A DAT DEMISIA CU MOTIVUL,, INCOMPATIBILITATE PE POST " SI A CERUT SA I SE FACA LICHIDAREA DAR TOT ASTEAPTA !!! ARE CONTRACT DE MUNCA SI ARE DE RECUPERAT SALARIIUL PE DOUA LUNI ! AM INDEMNAT-O SA CEARA AJUTORUL ORGANELOR DE POLITIE . ARE VREO SANSA SA ISI RECUPEREZE BANII ? CU RESPECT...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului irina belei la 15 Iun. 2015
Din pacate aveti drepate pentru ca nici macar legea invatamantului nu prevede ca ar exista vreo incompatibilitate intre cele doua functii. Situatiile de incompatibilitate pentru cadrele didactice sunt prevazute in legea 1/2011.

Art 234
(5) Nu pot ocupa posturile didactice, de conducere sau de indrumare si de control in invatamant persoanele care desfasoara activitati incompatibile cu demnitatea functiei didactice, cum sunt:
a) prestarea de catre cadrul didactic a oricarei activitati comerciale in incinta unitatii de invatamant sau in zona limitrofa;
b) comertul cu materiale obscene sau pornografice scrise, audio ori vizuale;
c) practicarea, in public, a unor activitati cu componenta lubrica sau altele care implica exhibarea, in maniera obscena, a corpului.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Belei
 User Irina Belei
a raspuns userului adriana iancu la 13 Iun. 2015
Va multumesc pentru proptitudine !Se pare ca unii nu cunosc indeajuns de bine legea , cand am intrebat la ARACIP daca pot sa indeplinesc o functie de conducere la o gradinita particulara pe care vreau sa o acreditez si in acelasi timp sa si predau la o alta scoala unde sunt titulara au spus ca nu se poate si ca e o aberatie ceea ce fac eu! Cu respect ...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2015
Potrivit articolului 35 din Codul muncii , "orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea".
Contractele individuale de munca ce pot fi cumulate sunt pe durata nedeterminata sau determinata, cu timp normal sau partial de munca, nefiind impusa vreo limita cu privire la timpul de munca pe zi. Un salariat poate munci oricat, atat timp cat o face in temeiul mai multor contracte individuale de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024