ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce se intampla daca angajatul nu respecta perioada de preaviz? In perioada de preaviz, se poate lua concediu medical sau concediu de odihna? Daca nu am primit concediul de odihna pe anul trecut si nici nu mi-a fost platit, il pot solicita acum, cand sunt si in perioada de preaviz? Ce pot face daca angajatorul refuza sa imi acorde concediul de odihna pe anul trecut si pe lunile lucrate anul acesta?

Adaugata in: Codul Muncii Cim
Petre Fleser
 User  Petre Fleser
a intrebat la 18 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Mar. 2012
Asa este, de altfel am mentionat ca cel care va suspenda preavizul va fi concediul medical. Cel de odihna nu va influenta perioada de preaviz, aceasta decurgand normal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2012
Concediul de odihna nu suspenda preavizul, Drepturile de concediu de odihna neefectuat se acorda odata cu calcularea celorlalte drepturi salariale cand vi se face lichidarea. Pe perioada preavizului salariatul nu poate sa lipseasca pe alte motive din initiativa lui ca in aceat caz CIM poate fi desfacut cu alta litera din Codul muncii republicat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2012
Pe parcursul perioadei de preaviz contractul de munca isi produce in continuare efectele. In cazul in care angajatorul nu respecta perioada de preaviz iar neprezentarea sa de la locul de munca pe aceasta perioada nu este adusa la cunostinta angajatorului sau aprobata de acesta, angajatorul poate incadra aceasta neprezentare drept absenta nemotivata. Puteti lua concediu medical sau de odihna pe perioada preavizului. Concediul medical insa va suspenda perioada de preaviz in mod corespunzator, urmand sa o realuati dupa incheierea concediului medical, pentru a efectua numarul de zile ramase.
Concediul de odihna neefectuat poate fi platit numai dupa incetarea raportului de munca, odata cu incheierea perioadei de preaviz. In cazul in care refuza sa va acorde zilele de concediu ramase, el este obligat legal sa va plateasca sumele cuvenite pentru aceste zile dupa incetarea contractului de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024