ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am o nelamurire. Daca programul de lucru este de 40 h/saptamana, si daca este ilegal conditia de varsta de ce in anuntul urmator difera? Citez:" VANZATOARE . Educata, aspect fizic placut, comunicativa, 24-37 ani. Magazin . 09:00-20:30, pauza/inchis Sambata.12:30-14:00, Duminica-liber. Carte de munca. " Deci in acest anunt nu se respecta drepturile. 1. Cere limita de varta pana la 37 ani si 2. programul este de 10 ore pe zi. Deci unde sunt alea 40 de ore pe saptamana? Sunt 50 ore la 5 zile. Unde e logica si ce se poate face in acest caz?
Multumesc.


C Laura
 User  C Laura
a intrebat la 25 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florina Boianschi
 User Florina Boianschi
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2013
Atentie!Sunt doua notiuni diferite: timp de lucru,ceea ce inseamna 40 ore/saptamana si programde lucru ceea ce inseamna de la cat incepe programul magazinul si cand se inchide.Daca lucrati zilnic timpul de munca cat programul de lucru al magazinului este abuz si urmeaza recuperare ore suplimentare.Puteti avea program de lucru 12x24 in alternanta cu alt vanzator.Fiti atenta la negocierea contractului de munca si ce se scrie ca timp de lucru si program de lucru,sporuri si ore suplimentare.Pentru a fi sigur ca totul este legal este bine sa studiati bine Codul muncii/modificat 2010 , valabil pentru orice angajare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Da, anuntul este discriminatoriu, in mod evident, criteriul prezentat, cel al varstei este unul discriminatoriu.

Referitor la program, unitatea nu trebuie sa aiba in mod obligatoriu program de 8 ore, pot fi salariati care sa lucreze in schimburi sau cu ore sumplimentare care insa trebuie compensate. Este vorba de programul salariatul care trebuie sa fie de maxim 40 de ore pe saptamana, iar tot ce depaseste, cu acordul salariatului si reprezentand ore suplimentare, se compenseaza legala in mod normal.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024