ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program de munca, preaviz si concediu de munca in timpul preavizului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari. La locul actual de munca am fost pus sa lucrez 7 zile consecutiv de noapte, zilele libere fiind oferite abia dupa cele 7 zile, adica un total de 56 de ore de munca. Din ce am citit, perioada de munca nu poate depasi mai mult de 48 de ore, in care sunt incluse si orele suplimentare, mentionez ca nu au fost ore suplimentare, a fost strict program. De asemenea nu mai tin minte la ce alineat am citit, ca ar fi trebuit sa se ofere inca o zi libera suplimentara pe langa cele 2 in cazul in care s-ar muncii cum am muncit eu. Nu sunt singurul in situatia asta, mai sunt cativa colegi care au nimerit la fel, unul din ei a lucrat chiar 10 zile consecutiv de noapte.
Inca un lucru, mi-am pus concediu pentru 29-02.11 si azi in program am vazut ca am fost pus sa muncesc in perioada 31.10 01.11, concediul fiind aprobat.
Ma pot folosi de aceste lucruri sa imi dau demisia fara a ramane in preaviz ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Alex Cirlan

Adaugata in: Codul Muncii
Alexandru Cirlan
 User  Alexandru Cirlan
a intrebat la 20 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2015
Demisia reprezinta o modalitate de desfacere a contractului de munca.
Salariatul nu cere demisia, el are obligatia de a-l instiinta pe angajator despre intentia sa de a demisiona, anterior incetarii efective a contractului, intr-un termen convenit de parti si care este inscris in contract sau este prevazut in contractul colectiv de munca, iar angajatorul are obligatia de a inregistra demisia salariatului, iar un eventual refuz de inregistrare a demisiei poate fi dovedit prin orice mijloc de proba.
Daca situatia este asa cum ati descris-o dumneavoastra, putem spune ca angajatorul nu respecta obligtiile prevazute in cotract si reglementarile prevazute de legislatia muncii privind durata maxima a timpului de munca.
Codul muncii
Art 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu îsi îndeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Daca dumneavoastra considerati ca angajatorul va incalca drepturile prevazute de lege puteti face sesizare la Inspectia muncii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024