ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Radiere sanctiune disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am urmatoarea problema: am doi salariati carora le-am trimis acte pentru cercetare disciplinara pentru data de 04.07.2016 (lipsesc nemotivat din data de 23.06.2016).Au venit la serviciu azi, 04.07.2016, spunand ca vor sa vina la serviciu din nou, iar seful a acceptat, din lipsa de personal.
Mi s-a spus sa le anulez sanctiunea disciplinara si sa-i pontez normal. Pentru mine, in perioada 23.06.2016-03.07.2016 sunt nemotivati; azi, 04.07.2016 trebuia sa le desfac disciplinar contractul de munca. Cum trebuie sa procedez? Desfac contractul si ii reangajez? sau radiez cercetarea disciplinara si ii pontez normal?
Multumesc anticipat.


Cu stima,
Vesa Cosmina


Adaugata in: Codul Muncii
Cosmina Mezei
 User  Cosmina Mezei
a intrebat la 04 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Iul. 2016
O sanctiune disciplinara se radiaza numai daca aceasta exista.Radierea unei sanctiuni se face In termen de 12 luni de la data aplicarii, daca intre timp nu a mai fost aplicata nicio alta sanctiune disciplinara, prima fapta este radiata. Acest lucru se va realizeaza prin intermediul unei decizii scrise emisa de angajator.
Conform art. 251 alin. 1 din Codului Muncii ,sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio sanctiune disciplinara, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa in lipsa unei cercetari disciplinare prealabile.
In cazul salariatului dumneavoastra sngur lucru pe care il puteti face este sa-l pontati nemotivat in perioada in care nu a fost la serviciu.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024