ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare ore lucrate in zilele de sarbatori legale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Lucrez la CN Loteria Romana SA, la redactia Loto Prono. Datorita specificului redactie, aparitia bisaptamanala, respctiv, in zilele de marti si vineri, indiferent de sarbatori, noi trebuie sa scoatem ziarul. Astfel, a doua zi de Pasti, Craciun, Rusalii, care cad intotdeauna in ziua de luni, noi mergem la munca. De asemenea alte sarbatori care mai sunt 1 mai, 1 decembrie, etc, pot "pica" tot in ziua de luni, deci mergem la munca.
Intrebarea pe care o adresez este referitoare la recuperarea acestor zile. Noi nu stam niciodata mai putin de 8 ore. Adica de la ora 8-16 sau 9-17, 10-18. Vreau sa stiu cate ore se acorda pentru aceste zile lucrate si in cat timp le pot recupera. Adica daca am lucrat 8 ore se acorda 8 ore sau dublu 16 ore, sau in general daca se dau dublate orele lucrate sau nu, si in ce termen, 30 de zile sau 60 de zile. Va rog sa-mi precizati si art. din codul muncii.
Va multumesc

Roberto Puiu
 User  Roberto Puiu
a intrebat la 03 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roberto Puiu
 User Roberto Puiu
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2012
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2012
Zilele de sarbatoare legala lucrate, conform Codului muncii, se compenseaza fie cu timp liber corespunzator acordat in urmatoarele 30 de zile, fie cu un spor de minim 100% la salariu, in cazul in care compensarea cu timp liber nu este posibila din varii motive. Nu primiti ca timp liber dublul orelor lucrate, ci un numar de ore egal cu cele lucrate.

Art. 142
1 Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
2 In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024