ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire concediu ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
In luna martie a acestui an ma reintorc la munca din Concediu de ingrijire copil de 1 an. Ma intorc la 11 luni pentru a beneficia si de stimulentul de insertie de 500 Ron si pentru a respecta si acea lege prin care tatal ar trebui sa stea o luna cu copilul, lucru care am inteles ar fi obligatoriu. Am aflat ca angajatorul a angajat pe postul meu o persoana pe o perioada determinta pe care acum ar vrea sa o pastreze pe acest post. Totodata am inteles ca pe aceasta pozitie pe care o detin in firma nu mai exista nici un post liber pe care l-as putea ocupa. In ce masura poate angajatorul sa faca acest lucru? Si de asemenea as dori sa stiu ce prevede legea la intoarcerea din concediu de ingrijire copil? Au dreptul sa concedieze salariatul? Si dupa cat timp?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Adaugata in: Codul Muncii
Nelgin Buracai
 User  Nelgin Buracai
a intrebat la 17 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
Nu poate, nu este legal. Odata cu revenirea dvs in unitate contractul salariatului care va inlocuieste ar trebui sa incetez, iar dvs sa va reluati activitatea. Numai daca se infiinteaza un nou post in organizatia respectiva, echivalent cu al dvs, o poate angaja permanent si pe ea. Altfel nu are cum sa o mentina permanent pe postul dvs, nu este in regula.

Angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, exceptie de la aceasta interdicite facand situatiile de reorganizare judiciara sau falimentul angjatourlui.

V-as sugera sa faceti o sesizare catre ITM pentru solutionarea acestei probleme in timp cat mai scurs. Anagajtorul dvs cam incalca legea, este clar.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024