ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire-in-activitate-dupa-concediu-de-maternitate-1-an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,momentan ma aflu in concediu crestere copil, am optat pentru un singur an si in aproximativ 2 saptamani ar trebui sa imi reiau activitatea.Angajatorul nu imi poate reda locul de munca din cauza reducerilor posturilor si stiu ca este obligat sa imi ofere cel putin inca 6 luni la vechiul serviciu.Am discutat cu el si mi-a oferit un alt loc in alt oras,lucru pe care nu il pot face avand un copil atat de mic si neputand sa ma intorc seara acasa.As dori sa stiu daca legea pentru mamicile care opteaza doar pentru 1 an de crestere copil spune ca angajatorul ar trebui ca macar in aceste 6 luni de intoarcere la serviciu sa le ofere un loc cat mai aproape de casa.Au incercat sa negocieze cu mine oferindu-mi 3 salarii compensatorii,care mi s-au parut prea putine,eu cerind cel putin 6(cate un salariu pentru cele 6 luni ),sa imi pot gasi in cateva luni un alt loc de munca.Va rog sa imi raspundeti cat mai repede posibil si sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz.Mentionez faptul ca am facut cerere de revenire in activitate.Multumesc mult!






Adaugata in: Codul Muncii
Scarlat Anisoara
 User  Scarlat Anisoara
a intrebat la 23 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2013
Legea nu prevede ceea ce sugerati dvs. in niciun caz. Nu este obligatia angajatorului sa aiba grija cat de aproape sau departe stati.

Insa, daca angajatorul dvs se afla in reorganziare judiciara atunci el va poate concedia si mai devreme de cele 6 luni, cu acordarea preavizului legal de minim 20 de zile lucratoare.

Cat despre salariile compensatorii, din punct de vedere legal angajatorul nu este obligat sa le acorde in cazul concedierii individuale. Insa daca alege sa o faca el va stabili cate salarii va acorda fara a se considera ca nu respecta legea.

Singura chestiune care ar trebui verificata este daca angajatorul este intr-adevar intr-o situatie care sa ii permita sa va concedieze mai devreme de 6 luni (reorganizare judiciara sau procedura de faliment). Odata ce veti primi decizia de concediere o veti putea contesta in tribunalul de care apartineti in 45 de zile de la data comunicarii ei. Dupa incetarea contractului puteti depune dosarul pentru somaj daca doriti.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024