ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea la birou din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am nascut pe 18.12.2011, am optat pentru CCC de 1 an si doresc sa ma intorc mai devreme de 1 an la birou, dar angajatorul nu vrea sa ma primeasca pe motiv ca trebuie sa ma intorc abia pe 19.12.2012. Mentionez ca este vorba de o multinationala si echipa HR mi-a spus ca avand in vedere ca nu au putut comunica cu mine in luna iulie, au informat headquarterul ca nu ma intorc mai devreme si deci nu sunt prinsa in buget.
Va rog sa imi spuneti daca ma pot intoarce mai devreme si care sunt pasii de urmat? Pot depune si la ITM o solicitare de reactivare a contractului de munca?

Multumesc pentru raspuns,
Carmen

Carmen Suciu
 User  Carmen Suciu
a intrebat la 20 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Sep. 2012
Angajatorul nu are dreptul sa refuze revenirea salariatei la locul de munca, este ilegal cat timp ea este titulara postului. Practic angajatorul ii refuza dreptul la stimulentul de insertie ceea ce nu este in regula. Concediul este un drept si nu o obligatie care se acorda la decizia salariatului si nu a angajatorului, in niciun caz. Revenirea nu poate fi impiedicata de acesta, nu este legal.

Sotul / tatal trebuie sa solicite indemnizatie numai daca ambii parinti indeplinesc condiiile de acordare a lui. Altfel acea prevedere nu se aplica, este destul de clar redata aceasta conditie in Ordonanta 111/2010.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
ITM nu face reactivare de contract de munca. Angajatorul opereaza aceasta reactivare pe baza documentelor care stau la baza incetarii suspendarii si cominica prin programul REVISAL si ITM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
Oricum pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie va trebui sa reluati activitatea cu cel putin o zi inainte de implinirea varstei de un an de catre copil. Reluarea activitatii pe data de 19.12.2012 este tardiva pentru obtinerea acestui drept. Contractul dumneavoastra de munca este suspendat pentru perioada solicitata de dumneavoastra in cerere. Cererea a fost aprobata de angajator. Pentru reluarea activitatii anterior datei solicitate de dumneavoastra initial ar necesita o alta aprobare. Angajatorul va decide acest lucru.
Aveti grija ca si sotul pentru o luna va trebui sa solicite indemnizatie potrivit modificarii aduse la OUG 111 din 2010.
Art. 11
(1)Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a)cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b)in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

Pe prioada stimulentului de insertie este interzis angajatorului sa va inceteze contractul de munca daca nu intra in reorganizare juridiciara sau faliment.
Art. 25 din OUG 111 DIN 2010
(1)Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2)Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b)salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3)Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4)Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
Angajatorul nu are voie sa va refuze revenirea la lucru, chiar daca aceasta ar avea loc mai devreme de termenul stabilit prin decizia initiala. Este dreptul dvs., iar legal angajatorul nu va poate obliga sa stai in concediu. Acesta reprezinta un drept si nu o obligatie, acordat la cerere. Puteti face o sesizare catre ITM pentru refuzarea de catre angajator a dreptului dvs de a reveni din concediul pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024