ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am avut o problema anul trecul cu o firma care a angajat fara sa fi facut analizele medicale si care s-a dovedit a fi o escrocherie. Mi-au incheiat contractul de munca si au inceput sa-mi ceara bani ( pentru analize medicale 400 ron, asigurare profesionala 600 ron, echipament 450 ron samd). Am vrut sa termin cu aceasta firma si le-am trimis demisia mea pentru ca nu mai puteam sa iau legatura cu ei prin posta. Dupa 2 saptamani mi-a venit plicul inapoi cu destinatar negasit la adresa; ei mi-au operat in revisal fara sa fi lucrat o singura zi la ei suspendarea pe motive disciplinare si dupa cateva zile incheierea contractului din motive disciplinare grave. Am facut reclamatie la ITM, iar raspunsul mi-a venit dupa 30 zile. Nu au gasit firma li s-au aplicat sanctiuni dar daca nu au gasit pe nimeni nu s-au putut aplica aceste sanctiuni .
De ce nu poate ITM-ul sa blocheze aceasta firma sa opereze in revisal si astfel sa nu imi poata escroca si alti oameni din tara pentru ca toate procedurile fiind greoaie in Romania pana se aplica ceva trece termenul de depunere al contestatiilor si pe asta se bazeaza unii .

Adaugata in: Codul Muncii
Iulian Corbu
 User  Iulian Corbu
a intrebat la 07 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Corbu
 User Iulian Corbu
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Feb. 2013
si daca acea firma nu respecta legea iar Itm-ul constata si nu poate actiona de ce nu se sesizeaza alte organe ale statului din oficiu?
pentru ca o amenda neplatita inseamna ceva nu ?
in sarsit vb. degeaba sistemul este facut pt hoti si escroci si asta este, stiticat dureaza o actiune in instanta si cat costa? totul se bazeaza pe faptul ca oamenii nu au bani sa mearga in instanta , in Romania dreptatea se face pentru cei cu bani ai bani ai dreptate , nu ai bani stai la coada, oricum multumesc pt informatie !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Feb. 2013
Dupa ce verificati statutul lor la registrul comertului, daca exista sau nu inregistrati, incercati sa vedeti in ce masura se pot anula documentele incheiate, s-ar putea sa fie nevoie sa mergeti in instanta. Daca firma nu exista vorbim clar de o nulitate a contractului, dar trebuie sa va asigurati ca este asa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2013
Pentru ca ITM nu are aceste atributii, ei doar dispun sanctiuni si verifica respectarea legii in relatiile de munca. Nu intra in atributia lor statul firmei.

Mergeti la Registrul Comertului, ei se ocupa de inregistrarea firmelor. Daca o singura insitutie ar face tot ar fi cam dificil.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024