ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariata aflata in concediu crestere copil angajata la alt angajator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am urmatoarea problema: am o salariata care a fost in concediu crestere copil pana la data de 05.01.2016. Din cate stiu, nu a putut beneficia de indemnizatie de crestere copil, deoarece nu avea complet stagiul de cotizare.
La 06.01.2016 ar fi trebuit sa revina in activitate, fapt ce nu s-a intamplat. I am trimis o convocare pentru lipsa nemotivata de la serviciu. Am primit telefon de la sotul salariatei, care m-a anuntat ca ea lucreaza de mult timp la alt angajator.
Pot sa- i desfac contractul de munca disciplinar? Cum si in baza carei legislatii , salariata respectiva s-a putut angaja la un alt angajator?
Multumesc pentru raspuns.


Cu stima, Vesa Cosmina

Adaugata in: Codul Muncii
Cosmina Mezei
 User  Cosmina Mezei
a intrebat la 12 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Ian. 2016
La finalul concediului pentru crestere copil trebuia sa faceti incetarea suspendarii contractului individual de munca in baza deciziei de suspendare care contine atat data de inceput a suspendarii, cat si data incetarii suspendarii. Daca dupa aceasta data angajata nu se prezinta la serviciu puteti incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila pentru absente nemotivate.
In timpul concediului pentru cresterea copilului poate sa realizeze venituri din desfasurarea unei activitati in limita a 3000 de lei/an calendaristic potrivit Legii nr. 126/2014 au fost puse in aplicare prin Hotararea Guvernului nr. 685/2015 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011.
Veniturile limitate la sume de 3000 de lei pe an calendaristic sunt: veniturile din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024