ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariu compensator in caz de disponibilizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Pana in data de 16 iulie 2012 am lucrat la o firma de comert in functia de ec. marketing, iar de la aceasta data, din cauza restructurarii activitatii firmei, am fost disponibilizata. In notificarea preavizului a fost mentionat faptul ca la incheierea contractului de munca voi primi, pe langa drepturile salariale la zi, "o compensatie echivalenta cu salariu lunar "; salariul meu, mentionat si in adeverinta eliberata de firma, a fost: salariu tarifar 1800 lei + spor vechime 5% - 90 lei + spor administrativ 30% - 540 lei.
In data de 15 august mi-au fost platite drepturile salariale si salariul compensator, iar de pe fluturasul de salariu am constatat ca mi-au dat doar 1800 lei (salariu tarifar, fara sporuri ), a fost mentionat la rubrica "prima bruta - 1800 lei". Intrebarile mele sunt:
1. Codul muncii obliga angajatorul care disponibilizeaza un angajat (din motive independente de acesta din urma) sa plateasca angajatului salariu compensator?
2. Daca da, ce salariu trebuie sa plateasca sau mai concret in cazul meu, "salariul lunar", mentionat in preaviz, nu trebuia sa includa si sporurile, acesta fiind de fapt salariul meu lunar?

In speranta primirii unui raspuns din partea d-voastra, va multumesc anticipat!

Cu stima,
Simona C.

Adaugata in: Codul Muncii
Simona Codrea
 User  Simona Codrea
a intrebat la 21 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2012
Nu, Codul muncii nu obliga angajatorului sa plateasca salariatului concediat salarii compensatorii. Acest lucru este la latitudinea angajatorului si se mentioneaza in Contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate sau in Regulamentul intern. Numai in cazul concedierilor colective se vor plati sume compensatorii, prin lege.

Dvs. inteleg ca ati primit o suma echivalenta cu salariul de incadrare.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024