ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sanctionare gresita


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
lucrez in invatamant ca secretara,am ocupat acest post acum un an si 6 luni in urma unui concurs,in vara trebuia s-a intrunit un consiliul profesoral in care majoritatea profesorilor au fost pusi sa semneze un proces verbal in care as fi fost avertizata ca am vorbit necuvincios directoarei,totul in lipsa mea eu fiind in concediu de odihna si fara sa fiu anuntata,am primit avertisment asa am inteles din auzite,nu am fost instiintata decat mult mai tarziu dupa o luna jumatate doua.Asa au gasit ei modalitatea de-a ma indeparta dupa multe sicane ,amenintari,stres,perioade in care mi-au fost atribuita munca mai mult decat puteam sa rezolv in 8 ore.Din octombrie in urma stresului pe care l-am indurat acolo am sunt in concediu medical .In aceasta perioada mai exact acum doua zile am primit decizie de anulare a functie de conducere pe motiv ca nu a mai fost aprobata de consiliul local.Doresc sa stiu daca pot incepe demersurile pe cale legala de anulare a deciziei, mentionez ca scoala are 615 elevi ,functia de conducere este trecuta in contractul individual de munca si in decizia de angajare.
Multumesc!

Mihaela Manea
 User  Mihaela Manea
a intrebat la 29 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Manea
 User Mihaela Manea
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2013
Va multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Manea la 30 Dec. 2013
Momentul emiterii deciziei nu influneteaza necesitatea prezentei unui avocat, asupra acestui lucru decideti dvs., poate chiar la sugestia instanta. Cea din urma va va trimite mai intai catre un mediator, conform legii actuale este obligatoriu sa treceti prin aceasta etapa. Iar daca nu se rezolva pe aceasta cale, se va merge mai departe cu procesul in instanta de judecata.

Functia de incadrare se modifica prin act aditional, dupa cum spuneam, nu prin decizie unilaterala a angajatorului, iar in cazul unei sanctiuni disciplinare se aplica o retrogradare temporara dupa derularea cercetarii disciplinare asa cum prevede legea. Nu este legala altfel si va fi lovita de nulitatea absoluta. Nu este cazul aici, dar cu titlu informativ poate va ajuta pe viitor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Manea
 User Mihaela Manea
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2013
Multumesc frumos pentru raspuns as dori sa mai adaug ca decizia de schimbare a functiei de conducere nu este disciplinara si pe motiv ca statul de functii pentru anul scolar 2013-2014 nu au mai fost aprobate functii de conducere la secretara s la contabil,acesta fiind afirmata de directoarea unitatii si a fost luata in urma sedintii consiliului local al comunei.si in decizie este trecuta si conform legii nr. 1/2011 a invățăm?ntului si a legii 63/2011 art.4.Am depus contestatia la ITM si Judecatorie,daca o sa mai puteti sa-mi raspundeti imi este necesar un avocat atat timp cat decizia a fost emisa pe perioada concediului medical?
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2013
O decizie de acest tip, referitoare la incadrarea pe o anumita functie si modificarea incadraii pe motive disciplinare se poate contesta in instanta de judecata. Sigur ca puteti incepe demersurile daca doriti acest lucru, nu va trebuie permisiunea nimanui. Mergeti in Tribunaul de care apartineti si depuneti contestatie in termenu prevazut in document.

Referitor la avertisment, ar fi trebuit sa primiti si dvs. decizia de sanctionare, in scris, si sa semnati pentru primirea lui. Si acesta putea fi contestat in instanta. Daca nu ati primit un astfel de document atunci nu este corecta aceasta sanctiune, ea nu produce efecte cat timp nu ati semnat pentru primirea ei. Mergeti in instanta si depuneti si o plangere la ITM si eventual si la Inspectoratul Scolar.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024