ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbare functie in timpul concediului pre si post natal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am intrat in concediu pre si post natal la data de 1 martie 2013 ,iar pe 12 aprilie am nascut. Pe data de 5 iulie am depus la serviciu cererea de concediu crestere copil pe perioada de 2 ani. Astazi, 12 iulie, am trimis sotul sa ridice adeverinta de calcul a venitului si contractul de munca suspendat si am primit decizia de suspendare a contractului individual de munca in care am citit ca am functia de casier - functie de care nu am luat la cunostinta pentru ca eu am fost angajata asistent manager produse proaspete. Nu am primit niciun act aditional in care sa fiu anuntata sau intrebata daca sunt de acord cu aceasta functie, iar pe sotul meu l-a pus sa semneze ceva. Cred ca si daca a semnat el actul aditional in care mi s-a schimbat functia, nu este valabil. Spuneti-mi daca este legal ce s-a intamplat? Cred ca aceasta schimbare a avut loc pentru ca stau acasa 2 ani. Totusi, nu cred ca este legal, cata vreme eu nu am acceptat nimic.

Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Multumesc mult.

Adaugata in: Codul Muncii
Oxana Oxana
 User  Oxana Oxana
a intrebat la 12 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2013
Sotul dvs nu poate semna in locul dvs documente ce tin de raportul de munca propriu, decat daca are o imputernicire incheiata la notariat, si nici atunci nu este chiar in regula. Actele de acest tip se smneaza de salariat direct, si nu prin terti.

Modificarea functiei, daca intr-adevar s-a produs, nu este legala. Ar trebui pe adeverinta de venit sa apara functia din contractul de munca. Luati legatura cu angajatorul si vedeti daca nu cumva este o gresala de redactare, iar daca intr-adevar vi s-a modificat functia intrebati pe ce temei si precizati-i ca nu este legal. Daca raman la decizia lor, fara acordul dvs in privinta acestei modificari, sesizati ITM. Modificarea este intr-adevar ilegala.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Marius Ion alexei delimart George Andreescu Viviana Serni G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024