ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Semnarea de catre patron a demisiei fara incuviintarea mea.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la firma S.C. Hoplon Security in cadrul Auchan Satu Mare, ca agent de securitate. Intr-o seara a venit la mine seful de tura si a zis ca sa nu ma mai duc la lucru ca se fac reduceri de posturi. Cand mi-am terminat tura in acea zi si m-am pregatit sa ma duc acasa, a zis: "Uite aici o hartie si scrieti demisia". Nu am scris-o, nici prin gand nu-mi era sa demisionez. I-am zis ca nu stiu sigur, dar una e demisie, alta e reducerea de personal. M-am uitat ulterior pe net si asa si este. Nu m-am mai dus. Ca dupa o saptamana, sa-mi vina de la Bucuresti caci acolo are sediul firma, un formular de demisie gata completat cu un alt scris de mana nu al meu, dar semnatura era asemanatoare, probabil au copiat-o din registrul de predare primire post. M-am dus la AJOFM, si mi-au zis ca daca aveam contractual de munca desfacut cum a zis seful de tura primeam somaj, dar asa, cu demisie, nu am dreptul la somaj. Am ramas "in pana" nici cu somaj, nici cu un loc de munca. Asta nu se numeste fals in acte publice? I-am dat in judecata pe cei de la Hoplon Security, ca nici pe ultimele 2 luni nu mi-au dat salariile. In 9 octombrie am prima dezbatere la Tribunalul Satu Mare, dar vreau daca va rog frumos si de la dvs un raspuns. Aceasta firma si cand dadea salariile le dadea la negru, primeam 850 in mana si atata era si pe contractual individual de munca, era cand le dadea si cu doua luni intarziere. Multumesc anticipat!

Mandrutiu Sorin Vasile
 User  Mandrutiu Sorin Vasile
a intrebat la 17 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Emeric Chvala
 User Eugen Emeric Chvala
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2014
Art. 81 Codul muncii Demisia ?ncetarea contractului individual de muncă
CAPITOLUL V
?ncetarea contractului individual de muncă

SECÅ¢IUNEA a 8-a
Demisia

Art. 81

(1) Prin demisie se ?nţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului ?ncetarea contractului individual de muncă, după ?mplinirea unui termen de preaviz.

(2) Angajatorul este obligat să ?nregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a ?nregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
Detalii: http://legeaz.net/legea-53-2003-codul-muncii/art-81(...)

E clar ca nimeni, sub nici un motiv, nu poate scrie o demisie in numele altcuiva, cu atat mai mult a o si semna.
... "Simpla falsificare este suficientă pentru existenţa infracţiunii. Dacă ?nscrisul oficial falsificat este folosit cu ştiinţă, ?n vederea producerii unor consecinţe juridice, va exista un concurs de infracţiuni ?ntre falsul material ?n ?nscrisuri oficiale şi uzul de fals. Infracţiunea este sancţionată mai aspru dacă falsul este săv?rşit de un funcţionar ?n exercitarea atribuţiilor de serviciu.



Detalii: http://legeaz.net/dictionar-juridic/fals-in-inscrisuri

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024