ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa Concediul Crestere Copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu de crestere copil pana in martie 2014,am mers la societatea la care lucram si mi-au spus ca ei nu se mai descurca la fel de bine cum o faceau,angajand pe altcineva pe postul meu,iar revenirea mea ar insemna un salariu mai mic si pierd unele facilitati avute.Eu as vrea sa iau somaj.Pot beneficia de somaj,ce pasi trebuie sa parcurg atat eu cat si angajatorul ca sa obtin acest drept?

Adaugata in: Codul Muncii Somaj
Petronela Amariei
 User  Petronela Amariei
a intrebat la 06 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2014
Ca sa puteti intra in somaj dupa finalizarea CIC este necesar ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs, iar acest lucru este posibil numai in anumite conditii. Angajatorul poate dispune concedierea dvs. numai dupa 6 luni de la revenirea definitiva din concediu, cu exceptia cazurilor in care intervine o procedura de faliment, reorganizare judiciara sau daca ati beneficiat deja de aceasta forma de protectie, cf. OUG 111/2010, pentru un CIC anterior.

Fara una dintre aceste situatii angajatorul nu poate dispune concedierea dvs, iar daca o face incalca legea si risca sanctiuni din partea ITM.

Cat timp angajatorul a incadrat un suplinitor pe postul dvs., acest lucru nu reflecta reale probleme economice, din punctul meu de vedere. Contractul persoanei in cauza ar trebui sa inceteze de drept la data revenirii dvs din CIC.

Totodata, revenirea trebuie sa aiba loc pe acelasi post de pe care s-a aplicat suspendarea contractului pentru CIC, cu salariu cel putin egal cu cel detinut anterior intrarii in concediu, la care se vor aplica toate modificarile aparute intre timp. Ca temei legal in sustinerea acestor lucruri aveti legea 202/2002, art. 10 (8).

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024