ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

stimulent de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Daca am optat pentru a sta acasa pana ??mplineste copilul 2 ani si ma intorc la serviciu pana acesta implineste 1 an, mai beneficiez de stimulentul de insertie? Dar cu indemnizatia cu se va intampla, se va suspenda si voi primi salariu sau voi primi indemnizatia pana va implini copilul 2 ani?
De asemenea, mai am o alta intrebare: daca o mamica s-a intors la serviciu dupa expirarea concediului postnatal, cat timp are dreptul la program redus, respectiv de 6 ore: pana cand implineste 1 an copilul sau pana la 2 ani? precizez ca tatal a optat pentru concediu de crestere copil, iar mama s-a intors la serviciu. In ordonanta, undeva scrie ca pana implineste copilul un an.
Multumesc.


Adaugata in: Codul Muncii Concedii
Iulia Ivan
 User  Iulia Ivan
a intrebat la 06 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Ivan
 User Iulia Ivan
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Feb. 2012
multumesc frumos pentru raspuns. sa aveti o zi buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2012
In cazul in care optati pentru revenirea la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil, veti putea beneficia de stimulentul de insertie. Idemnizatia se va suspenda deoarece odata cu revenirea la locul de munca si reluarea activitatii veti incasa din nou salariu, caz in care indemnizatia pentru crestere copil nu se acorda.

Acea reducere a programului la care va referiti dumneavoastra este prevazuta in OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca si se refera la acordarea unor pauze de alaptare salaraitelor care nu au optat pentru concediu crestere copil, doua pauze pe zi a cate 1 ora fiecare. Pauzele pentru alaptare se acorda pana la implinirea varstei de 1 an de catre copil.

Art. 17

1Angajatorii sunt obliga??i s?? acorde salariatelor care al??pteaz??, ??n cursul programului de lucru, dou?? pauze pentru al??ptare de c??te o or?? fiecare, p??n?? la ??mplinirea v??rstei de un an a copilului. ??n aceste pauze se include ??i timpul necesar deplas??rii dus-??ntors de la locul ??n care se g??se??te copilul.

2La cererea mamei, pauzele pentru al??ptare vor fi ??nlocuite cu reducerea duratei normale a timpului s??u de munc?? cu dou?? ore zilnic.

3Pauzele ??i reducerea duratei normale a timpului de munc??, acordate pentru al??ptare, se includ ??n timpul de munc?? ??i nu diminueaz?? veniturile salariale ??i sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024