ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulent de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Eu am inceput activitatea caci am crezut ca nu mi se va acorda indemnizatia. Am depus dosarul in iulie si doamna mi-a zis ca daca in 7 zile nu primesc raspuns inseamna ca nu se aproba. Ca indemnizatia o am pe baza faptului ca sunt studenta, nu am lucrat 12 luni anterioare nasterii copilului. Si mi-am cautat de lucru. Si sefa mea mi-ar acorda si demisia la zi, dar raman zilele astea lucrate. Contractul de munca mi s-a facut pe data de 23 octombrie. Daca maine mi-as da demisia tot nu as putea sa mai beneficiez de indemnizatie? Ca daca nu atunci o sa merg sa anunt. Iar daca as putea sa primesc indemnizatia in continuare atunci o sa renunt la locul de munca. Asta as vrea sa stiu daca am contractul din 23 octombrie si maine as renunta ramane indemnizatia sa o primesc pana la 2 ani sau nu? Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Cristina Dascalu
 User  Cristina Dascalu
a intrebat la 05 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Dvs. mai devreme intrebati de stimulent. Acela se acorda in conditiile legii: fie daca optati pentru concediu de pana la un an si reveniti mai devreme de un an, fie daca optati pentru concediul de pana la doi ani, dar va reluati activitatea dupa implinirea varstei de un an de catre copil.

Mie nu imi este clar daca primiti indemnizatie si lucrati in acelasi timp. V-am spus, daca nu primiti indemnizatie, nici nu o veti primi de acum, daca nu indeplineati conditiile de acordare, insa trebuie sa verificati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Nu inteleg, cat timp lucrati inseamna ca ar fi trebuit sa vi se suspende contractul pentru crestere copil. In momentul cand ati depus dosarul pentru indemnizatie trebuia sa aveti si dovada suspendarii activitatii. Inteleg ca sunteti si salariata nu doar studenta. Verificati la primarie daca este sau nu aprobat dosarul. Nu puteti figura ca salariat si ca beneficiar al indemnizatiei, v-am precizat acest lucru. Deci fie suspendati contractul de munca, daca nu ati facut-o deja, fie va dati demisia. Dar daca dosarul s-a aprobat pentru o anumita perioada de timp veti primi si indemnizatie si salariu ceea ce nu este legal. Dvs inteleg ca nu ati suspendat contractul ceea ce nu este ok si nici nu stiti daca s-a aprobat sau nu dosarul. Una peste alta, sunteti intr-o situatie destul de ambigua.

Ca atare, mergeti mai intai si verificati statusul dosarului. Daca s-a aprobat atunci gasiti o solutie cu incetarea contractului de munca, sau suspendarea lui. Daca nu s-a aprobat atunci evident ca nu primiti indemnizatie. Dupa ce aflati ce se intampla cu dosarul dvs vedeti mai departe ce trebuie facuta. Indiferent daca dosarul a fost respins sau nu, ar fi trebuit sa va anunte cineva, eventual printr-o instiintare scrisa. Asa, "pe vorbe", nu aveti nicio garantie.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024