ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

stimulent insertie 2013


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Momentam ma aflu in concediu ingrijire copil si beneficiez de indemnizatie crestere copil. In 6 aprilie 2013 copilul implineste 2 ani. Pe motive medicale primim indemnizatia pana la varsta de 3 ani ale copilului. Eu m-as intoarce la servici mai repede de cei 3 ani ai copilului dar as schimba angajatorul de la sector bugetar la privat. Pot intra in CFS la vechiul loc de munca iar la noul loc de munca sa imi faca contract? mentionez ca sunt functionar public iar la noul loc de munca as fi pe alta functie. Voi mai beneficia de stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani ale copilului dupa noua lege intrata in vigoare? (acolo se mentioneaza ca se primeste respectivul stimulent oricand pe parcursul celor 3 ani ale copilului, dar oare trebuia aleasa indemnizatia pe un an sau este ok si daca am ales CIC pe 2 ani?). Mentionez ca sotul meu este fara venit si ar sta el acasa cu copilul. Sau as primi stimulent doar daca nu ma aflu in CFS la primul loc de munca, si direct cu contract de munca la noul loc de munca, implicit asta insemnand sa imi dau demisia la vechiul loc de munca? ce stiti in acest sens? va multumesc mult!

Adaugata in: Codul Muncii
Cristina Barna
 User  Cristina Barna
a intrebat la 19 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Barna
 User Cristina Barna
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2013
Multumesc mult de raspunsuri, in concluzie solicitand CFS cu contract suspendat la stat, as beneficia de stimulent de insertie cu contract de munca pe perioada determinata la un privat?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristina barna la 19 Mar. 2013
Veti avea cu siguranta doua locuri de munca deodata. Doar ca la unul din ele veti suspenda contractul, dar raportul de munca va fi suspendat. Dvs daca sunteti incadrata ca functionar public trebuie sa aveti in vedere aceste prevederi. Functionar publica nu insemna neaparat salariat bugetar. Nu am spus ca nu puteti intra in CFS, v-am redat ce restrictii sunt in cazul cumulului pentru functionari publici.

Mai mult, trebuie sa vedeti daca angajatorul va poate acorda CFS pentru perioada solicitata. Durata CFS este stabilita prin CCM aplicabil sau RI intocmit la nivel de unitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Barna
 User Cristina Barna
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2013
Va multumesc mult, prima parte am inteles-o, dar in ce priveste plecarea de la sectorul bugetar, nu prea. Deci eu m-am referit ca as intra in CFS pt ca nu voi mai lucra acolo(o perioada) ci la privat, deci nu voi avea 2 locuri de munca deodata. Dar nu as pleca de tot ci as intra in CFS daca este legal posibil acest lucru, daca nu, singura varianta ramane demisia de la locul de munca bugetar? sau poti fi in CFS in acelasi timp cat in alt loc esti angajat cu CIM? multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2013
Articolele sunt extrase din legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei ?n exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi ?n mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2013
Peste tot este la fel, se aplica aceeasi lege. Daca sunteti in CIC de pana la 3 ani, atunci puteti primi simulentul oricand pana la 3 ani, nu aveti conditii speciale. Important este sa reveniti in activitate inainte de implinirea acestei varste de catre copil si sa faceti dovada realizarii veniturilor profesionale pe toata perioada acordarii stimulentului.

Referitor la cumului de functii trebuie s aveti grija putin, de pe pozitia de functionar publica. Primiti stimulent si in cazul cumulului de functii, nu acesta ar fi problema de analizat. Nu trebuie sa intrati in CFS de la unul din locurile de munca, din contra, va avantajeaza realizarea veniturilor pana la 3 ani, altfel nu mai primiti stimulentul. Fiind functionar public, trebuie avuta mare grija unde este cea de-a doua functie - daca este in mediu privat sau in cel de stat. Daca este la privat, nu-i nicio problema, dar in mediul bugetar exista restrictii.

Art. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică dec?t cea ?n care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) ?n cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) ?n cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului ?n care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, ?n condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) ?n cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori ?n alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) ?n calitate de membru al unui grup de interes economic.
(2^1) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care:
a) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să reprezinte interesele statului ?n legătură cu activităţile desfăşurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, ?n condiţiile rezultate din actele normative ?n vigoare;
b) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să participe ?n calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice ?n cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite ?n temeiul actelor normative ?n vigoare;
c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituţie publică, ?n condiţiile expres prevăzute de actele normative ?n vigoare.
(2^2) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din ?mprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate ?n cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată ?n cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.
(3) Funcţionarii publici care, ?n exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultantă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici.
(4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane ?n ceea ce priveşte efectuarea unor acte ?n legătură cu funcţia publică pe care o exercită.
(5) ?n situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la ?ncheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este re?ncadrat ?n funcţia publică deţinută sau ?ntr-o funcţie similară.


Art. 96
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi ?n domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii ?n alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt ?n legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
(2) ?n situaţia funcţionarilor publici care desfăşoară activităţile prevăzute la alin. (1), documentele care alcătuiesc dosarul profesional sunt gestionate de către autoritatea sau instituţia publică la care aceştia sunt numiţi.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024