ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare contract individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut o angajata cu timp partial de2 ore/zi (este insarcinata).Incepand cu 1.08.2013 a solicitat suspendarea contractului - i-am suspendat contractul de munca (in Revisal l-am inregistrat "suspendare cu acordul partilor").
Persoana in cauza nu a adus concediu medical pentru sarcina si lauzie (l-a depus la societatea unde lucra cu norma intreaga).
Acum solicita Decizia de suspendare a activitatii pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil.
Pot sa-i eliberez aceasta Decizie ,mentionand ca i s-a suspendat contractul de munca cu articolul 54 din Codul Muncii,sau trebuie sa-i suspend cu art 51 lit a?
Cum corectez in Revisal?
Multumesc.

Andreea Popescu
 User  Andreea Popescu
a intrebat la 13 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2014
Suspendarea pentru CIC se face in baza art. 51 a) si nu a art. 54. Indemnizatia crestere copil se depune pe baza unui dosar in care trebuie sa apara dovada suspendarii activitatii. Daca ea este in concediu fara plata de la dvs, pentru toata perioada in care de la angajatorul de baza are CIC, atunci dovada suspendarii se face prin decizia intocmita pentru operarea CFP. Insa ar fi trebuit sa va prezinte certificatul pentru concediu medical si dvs pentru ca potrivit OUG 158/2005 si a normelor de aplica, acest tip de concediu este unul medical iar in cazul in care salariatul are mai multe contracte semante cu mai multi angajatori se va plati de catre ambii indemnizatia aferenta.

Plus de asta, daca doreste sa i se ia in calcul si veniturile realizate la dvs ii trebuie a deverinta tip pentru CIC, prezenta in normele de aplicare a OUG 111/2010, adeverinta care are la baza o cerere aprobata pentru CIC.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024