ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare contract individual de munca -abatere disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, mi s-a incetat CIM conf. art. 61 lit a -248 ali. 1, lit.e codul muncii.Pe scurt as vrea sa relatez: la momentul respectiv eu aveam un dosar in instanta cu firma pe motiv ca mi s-a schimbat locul de munca de la un departament la altul si nu mi s-a facut vizita medica.Avand acest dosar in instanta, firma vine si ma notifica sa fac acea vizita medicala .Eu am refuzat pe motiv ca ma judec cu ei.Mi-au facut cercetare disciplinara si mi-au desfacut contractul de munca cu art 61 lit a.
E corect? si daca nu este corect dati-mi o idee ce as putea face, sau ce temei legal sa aplc in instanta(dandu-i deja in judecata,din nou) sa pot castiga?
Multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Sund Mirabela
 User  Sund Mirabela
a intrebat la 16 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
Ei pot avea prevazut in Regulamentul intern ca refuzul de a participa la examenul medical reprezinta abatere disciplinara, iar in baza acestei prevederi sa va fi facut cercetarea disciplinarain urma careia v-au desfacut CIM. Aveti dreptul sa contestati acea decizie de concediere, insa ei se considera ca au inceracat sa acorpere ulterior conditia, iar dvs ati refuzat acest lucru. Sfatuiti-va si cu un avocat in dreptul muncii.

In instanta pur si simplu contestati decizia de concediere emisa de angajator, daca in acest moment considerati ca nu a fost legala.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024