ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timp munca profesori


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , revin din nou sa fiu sigura ca inteleg.

Daca norma de munca a unui profesor este de 18 ore saptamanal, locul de munca in alta localitate 104km distanta dus intors....orele pot fi dispuse cu ferestre asfel incat zilnic sa se stea in scoala 10-12 ore? Nu mai adaug si timpul alocat drumului . 10 -12ore zilnic in institutie se pot consiera timp de munca chiar daca in aceea zi s-au prestat 3 ore practic dispuse una la 8 dimineata, una la 12 si una la 7 seara?
In ce caz se poate aloca o zi libera?

Mentionez ca transport in zona(tren) nu exista decat la 7 dimineata (dus), 14.10 sau 20 intors.

Va multumesc.

Alis Garaiman
 User  Alis Garaiman
a intrebat la 30 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2013
Timpul la si de la locul de munca nu intra in programul de lucru nicioadata. Programul de lucru reprezinta intervalul de timp petrecut in cadrul unitatii (scoala, in speta de fata) si in care angajatul desfasoara activitatea speicifica postului ocupat.

Un salariat nu poate avea un program de lucru de 12 ore in fiecare zi, timp de 5 zile, nu este legal. O zi de lucru de 12 ore trebuie sa fie urmata de un repaus de 24 de ore, asa cum prevede Codul muncii. Daca salariatul lucreza 10 - 12 ore pe zi, atunci presteaza si munca suplimentara, depasind norma de 40 de ore pe saptamana pentru un program normal. Iar acest ore se presteaza numai cu acordul scris al salariatului si se compenseaza conform legii, cu timp liber platit acordat in urmatoarele 60 de zile sau cu spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator, daca nu este posibil liberul. Daca scoala este una de stat, atunci mai mult ca sigur compensarea muncii suplimentare se va face doar prin timp liber, sporurile fiind suspendare in marea lor majoritate in cazul salariatilor bugetari.

Referitor la exemplul dvs cu cele 3 ore, acela este un program flexibil, stabilit in functie de orele de curs ale cadrului didactic, dar reprezinta norma de lucru din ziua respectiva. Chiar daca a lucrat 3 ore la distanta una de alta, programul ramane de 3 ore.

Zilele libere sa acorda fie ca recompensa pentru munca suplimentara, fie in programul de tipușl 12/24 12/48 (cele 12 ore fiind program de lucru), fie sub forma unui concediu de odihna sau concediu fara plata, sau chiar concediu medical, acolo unde este cazul.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024