ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timpul de munca pentru profesorii navetisti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Lucrez ca profesor cu norma intreba de 3 ani la Liceu. In fiecare zi fac naveta cu autoturismul personal Timisoara -Jimbolia 100 km dus intors. Orele de munca mi-au fost distribuite conform unui orar stabilit de directiune cu ferestre. De asemenea, clasele si disciplinele de predare conform specializarii mele. Mi s-au pus ore in fiecare zi dimineata si dupamasa pentru clasele de la seral. Am rugat sa-mi fie distribuite in asa fel incat sa nu fiu nevoita zilnic sa pierd trenul de la 2.30 care pleaca la Timisoara. Mi s-a refuzat astfel trebuind sa respect orarul programul meu de munca. Acesta este: dim la 6 plec de acasa sa ajung la tren, am o ora doua de dimineta plus ferestre si o ora de dupamasa zilnic, astfel incat pierd trenul de 2,45 ajung sa iau trenul de 5.45 sau de 8 seara. In acest caz timpul meu alocat acestei institutii este de fapt peste 12 ore incluzand naveta. Orele propriu zise se incadreaza normei mele dar timpul meu efectiv acolo nu. Nu s-a tinut cont la acest orar nici de faptul ca am copil mic si nu am cu ce ma intoarce acasa mai devreme.

Doresc sa stiu ce drepturi am in acest sens, ce drepturi mi-au fost incalcate, ce masuri pot lua.
Anul trecut am avut orele dispersate de la 8 dimineat la 8 seara, am stat in scoala , in clasele si cancelaria neincalzite dupamasa , efectiv ajungeam acasa epuizata. Iarna trecuta am facut pneumonie stand in salile reci si mereu pe drumuri.

Mentionez de asemenea ca angajatii din Jimbolia care nu sunt navetisti beneficiaza de orar special, intre 1 si 2 zile libere din cele 5 zile de munca, orar de la 9 dimineta la maxim 3 dupamiaza. Profesorilor navetisti care vin din Timisoara le este pus in spate seralul desi exista naveta si nu exista un mijloc de transport in afara de trenul care ajunge foarte tarziu.

Va multumesc.


Adaugata in: Codul Muncii
Alis Garaiman
 User  Alis Garaiman
a intrebat la 22 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alis Garaiman
 User Alis Garaiman
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Sep. 2013
va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2013
Din pacate legea nu poate impune angajatorului sa va creeze un anumit program de munca in functie de elementele precizare de dvs. Programul de lucru individualizat se stabileste cu acordul ambelor parti si daca activiatea permite acest lucru, dar nu poate fi impus legal pe baza existentei unui copil sau a faptului ca faceti naveta

Insa personal tind sa cred, din cele relatate, ca aveti parte de tratament discriminatoriu in aceasta institutie si puteti incerca sa sesizati atat ITM cat si Centrul pentru Combatere a Discriminarii. Este un criteri destul de evident acolo pe baza caruia se fac aceste programe, si anume aparatenenta geografica a celor care sunt pusi in aceasta situatie. Incercati asa, eu cred ca veti avea castig de cauza. Dar nu mai amanati.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024