ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

zilele de repaus


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am tot citit despre zilele de sambata- duminica, si din fiecare am luat cate ceva. Intrebarea mea este urmatoarea: un asistent medical care lucreaza intr-un spital militar, cu program de 8 ore (dimineata, dupa-masa, noaptea), inclusiv in zilele de sambata -duminica si sarbatori legale, cum este compensat pt o zi de sambata/duminica/sau sarbatoare legala.

Mentionam ca noua ni s-a spus conform unui regulament intern ca pt 8 ore lucrate sambata se acorda 8 ore liber de ex. luni. Pt 8 ore lucrate in duminica pastelui se acorda tot 8 ore de ex luni sau in alta zi a saptamanii, fara a se acorda un alt spor pt munca prestata in aceste zile.
Pt faptul ca lucram in ture se primeste un spor de 15%, conducerea specificand ca munca in ture compensata cu acest spor, include zilele de repaus sau sarbatori legale, si nu este cazul acordarii unui alt spor sau alte ore libere.

Adaugata in: Codul Muncii Sanatate
Cris Enada
 User  Cris Enada
a intrebat la 22 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2014
Este corect ce vi s-a spus, lucrati intr-o unitate bugetarea platita din fonduri publice, iar in baza OUG 103/2013 pentru munca suplimentara, din timpul repausului saptamanal sau al sarbatorilor legale aceste tipuri de ore se compenseaza cu timp liber corespunzator, nu si cu sporuri.

Art. 9
(1) In anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
(2) In anul 2014, autoritatile si institutiile publice, indiferent de modul de finantare, nu vor acorda premii si prime de vacanta.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), in anul 2014, se pot acorda premii pentru sportivii si colectivele tehnice care au obtinut performante deosebite la actiunile sportive internatioanle, pentru elevii care au obtinut distinctii la olimpiadele si concursurile internationale pe obiecte de invatamant si pentru profesorii care i-au pregatit pe acestia

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024