ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificare salar de incadrare in concediu de lauzie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua - va rog lamuriti-ma si pe mine ca unei angajate care se afla in concediu de lauzie -trebuia sa-i modific salarul de incadrare cu data de 01.01.2014, eu stiam ca nu .
va multumesc .

Annamaria Laszlo
 User  Annamaria Laszlo
a intrebat la 14 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului annamaria laszlo la 15 Apr. 2014
Modificarea salariului, repet, o puteti face cand salariata revine din perioada de suspendare, fie ca o faceti imediat dupa lauzie fie dupa CIC daca cele doua sunt imediat unul dupa celalat, intrand dintr-o suspendare in alta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului annamaria laszlo la 15 Apr. 2014
Concediul de lauzie face parte din concediul de maternitate, el se imparte in perioada de sarcina si perioada de lauzie, asigurata putand opta pentru efectuarea intregului concedii dupa nastere.

Concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie nu se trece in Revisal, este concediu medical.

Concediul crestere copil este altceva, acela se acorda dupa finalizarea concediului de lauzie de catre salariata, incepand cu cea de-a 43-a zi de la nastere, iar durata de acordare este de pana la 1, 2 sau 3 ani pentru copilul cu handicap, in functie de optiunea exprimata de salariata in cererea scrisa. Acest concediu trebuie operat in Revisal in maxim 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Daca slariata a intrat in CIC de la data de 06.03.2014 si nu l-ati operat inca, ati depasit cu mult termenul legal si riscati amenzi destul de mari din partea ITM pentru nerespectarea termenului de operare in Revisal.

Nu imi dau seama ce inseamna pentru dvs concediu de maternitate si de ce il deosebiti de cel de lauzie ca fiind doua concedii diferite, insa sper ca am reusit sa clarific denumirile corecte ale concediilor si diferenta dintre maternitate si crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Annamaria Laszlo
 User Annamaria Laszlo
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Apr. 2014
deci , daca inteleg bine - nu am gresit - persoana la data de 01.01.2014- se afla in concediu de maternitate - si din 21.01.2014 se afla in concediu de lauzie - nu trebuia modificata salarul ?, cu toate ca concediile de materniate si de lauzie nu le-am trecut in revisal - suspendarea contractului individual de munca, am facut, la 45 zile de la nasterea copilului-
in 06.03.2014

cu speranta ca totusi nu am gresit , si am inteles bine raspunsul dvs - va multumesc .



Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului annamaria laszlo la 14 Apr. 2014
In cazul concediului pentru sarcina si lauzie contractul de munca este suspendat de drept, fiind vorba de un concediu medical. Iar conform Codului muncii republicat, pe parcursul perioadei de suspendare se vor suspenda si termenele care au legatura cu executarea, modificarea sau incetarea CIM, cu exceptia incetarilor de drept. Ca atare, in cazul salariatei respective modificarea salariului o veti putea aplica numai dupa revenirea ei din perioada de suspendare, dupa finalizarea concediului pentru sarcina si lauzie sau dupa CIC daca intra imediat dupa lauzie in crestere copil, avand continuitate in suspendari.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Annamaria Laszlo
 User Annamaria Laszlo
a raspuns la intrebare la 14 Apr. 2014
si daca trebuia modificat dar eu i-am si suspendat contractul d munca - cum mai pot corecta problema respectiva - va multumesc anticipat pentru ajutor

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024