ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de risc maternal si prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt insarcinata in luna a 7 si la firma la care lucram incepand de la 5 saptamani de sarcina am intrat in concediu de risc maternal 120 de zile adica din septembrie pana pe 26 decembrie, salarul brut e 1300 de lei ,net am luat 940 de lei ,doua luni am luat 950 de lei dupa care salarul a scazut la 850 de lei urmatoarele 2 luni .dupa ce sa terminat acest concediu am fost internata din 27 dec pana la 31 dec cu eminenta de avort ,dupa care doctorul ginecolog mia mai dat din 1 ianuarie pana in 22 ianuarie 2015 concediu cu repaus si tratament datorita sarcini ,am mai avut un concediu de 3 saptamani cu durere de mana ,iar incepand din 17 februarie am intrat in prenatal ,va rog frumos sami spuneti cum se calculeaza acest concediu ,firma ami da tot mai putini bani de la 950 de lei pe luna octombrie ,noiembrie 950,decembrie 840 ,ianuarie 860 ,februarie 630 de lei tot mai putin ami da ce se intampla nu stiu cum se calculeaza ei tot timpul au vorba la ei si zic ca asa e bine ,va rog ajutatima si explicatimi ce sa fac si cum se calculeaza aceste concediuri pe care le-am avut .

Adaugata in: Concedii Concedi
Sergiu Sergiu
 User  Sergiu Sergiu
a intrebat la 20 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2015
Potrivit art. 10 alin. (1) din O.U.G nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, baza de calcul a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Pentru boala obisnita procentul este de 75%.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul.
Indemnizatia de risc maternal este in cuantum lunar egal cu 75% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare solicitarii pe baza carora s-a achitat contributia de asigurari sociale de stat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024