ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lucrez la o firma, operator call center, si am aflat ca vrea sa ma dea afara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o problema, lucrez la firma asta din 15 octombrie 2015. Sunt operator call center in limba straina), am contract, se plateste asigurare medicala, tot... Credeam ca e in regula totul pana acum cateva zile, cand ma uitam pe un site de joburi si am vazut ca firma a dat anunt ca cauta angajeaza, cand evident toti colegii stiau ca nu e nevoie de angajat. Era toata lumea multumita de performanta mea. Eu m-am dus la seful si am intrebat ieri daca e adevarat ca cauta pe altcineva pentru postul meu sau nu. El a spus ca nu stie nimic, si sa vorbesc cu managerul. M-am dus la manager am intrebat si el a spus ca nu cauta pe nimeni, si e totul in regula! Ma rog. Astazi am primit salariu si am intrebat pe seful meu ca vrea sa ma dea afara sau nu, sa imi spune ca sa stiu ce sa fac, el a spus ca a angajat deja pe cineva managerul si ca vine de luni, sa vin si eu luni la Munca si vedem si vorbim. Sincera sa fiu la ce sa ma astept? Cum se procedeaza concedierea? Nu trebuia sa fiu anuntata de timp? Sau de pe o zi pe Alta poti sa dai pe cineva afara Asa? Vreau sa Mai zic aici ca mi-am luat deja 8 zile de concediu din 22 de zile, am avut 2 inmormantari anul asta si pentru asta trebuia sa plec din Bucuresti, pentru asta am cerut concediu. Am primit nicio problema, dar miercuri am cerut concediu ca sa pot sa ma duc la doctor, si a fost refuzat ca nu poate sa imi dea, ca mi-am luat deja 8 si ca Mai bine taie din salariu, care a si facut-o. Si 3 zile din alea 8, mi-am luat-o pentru ca am fost bolnava, si nu mi-a dat adeverinta de salariat, ca sa poate sa imi dea doctora concediu medical. Stiu, ca nu e mult timp de Munca, 6 luni, am intrebat daca e vreo problema cu performanta Mea, a spus ca nu e vorba de asta, ca imi fav treaba cum Trebuie,dar totusi as dori sa stiu, daca vrea sa ma concedieze care e procedura!
Va multumesc pentru raspuns!

Any D
 User  Any D
a intrebat la 15 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Any D la 17 Apr. 2016
Codul muncii
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
In conformitate cu art. 75 din Codul Muncii, salariatii care urmeaza afi concediati au dreptul la un termen de preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
Pe durata preavizului angajatul beneficiaza de toate drepturile pe care le are in baza raportului sau de munca,aceste drepturi pot fi: salariul, vechimea in munca si altele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Any D
 User Any D
a raspuns la intrebare la 17 Apr. 2016
Asta am inteles, dar va rog care e legea pentru concediere, pasii corecti? Nu prea stiu, cnu am fost in situatii asemanatoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Apr. 2016
Aparitia unui anunt nu inseamna neaparat concedierea personalului, poate fi vorba de o extindere.
Daca exista un motiv serios si un temei legal, angajatorul poate dispune concedierea, este dreptul lui. Concedierea este incetarea raportului de munca exclusiv din initiativa angajatorului, deci poate face acest lucru. Dar in functie de temeiul incetarii va trebui verificat daca se respecta legea si pasii corecti in dispunerea ei.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024