ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere pt.absente nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema:angajatul lipseste nemotivat de 3 saptamani,i-am trimis, prin serviciu de curierat, convocator in vederea ascultarii motivelor pt.care lipseste nemotivat, dar firma de curierat trimite mesajul cu textul "Destinatar negasit la domiciliu".Va rog sa-mi spuneti daca i se poate desface contractul individual de munca fara desfasurarea cercetarii disciplinare prealabile?Si daca nu, ce trebuie facut in continuare? Va multumesc.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 28 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Rodica Sireteanu la 29 Mar. 2016
Daca salariatul nu se prezinta la data stabilita pe a doua convocare pentru cercetarea disciplinara, angajatorul poate dispune concedierea fara realizarea cercetarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Rodica Sireteanu
 User Rodica Sireteanu
a raspuns userului adriana iancu la 29 Mar. 2016
Multumesc pentru raspuns! Dar am trimis convocarea prin firma de curierat si in documentul pe care firma a scris Returnare la Obs. tur scrie "Destinatar plecat din localitate".Prin urmare, se pare ca angajatul nu este bolnav si probabil, a refuzat sa semneze pt.convocare.I-am trimis si a doua convocare, prin posta, cu confirmare de primire,daca nu semneaza si nu se prezinta la firma cat mai trebuie asteptat pt.incetarea absolut legala a raporturilor de munca?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Mar. 2016
Se poate potrivit art 251 alin 3 din Codul muncii, dar esential este ca, pentru a putea sanctiona salariatul cu desfacerea CIM trebuie sa existe dovada refuzului salariatului de a primi convocarea. Exista totusi o situatie particulara, in care starea de boala a salariatului poate influenta concedierea. Trebuie sa va asigurati ca salariatul nu are certificat medical pentru aceasta perioada.
Chiar daca legea nu prevede expres modalitatea prin care trebuie facuta convocarea salariatului, aceasta se poate face prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia. Poate fi facuta prin inmanarea ei salariatului, prin executor judecatoresc, in lipsa salariatului de la locul de munca, expedierea convocarii la cercetare disciplinara in scris se poate realiza prin posta recomandat cu confirmare de primire la domiciliul sau prevazut in CIM.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024