ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

absent nemotivat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un angajat ce a lipsit nemotivat 5 zile. In a 5-a zi a avut accident de masina si este inca in concediu medical. Acestui angajat doresc sa ii desfac contractul de munca pentru indisciplina si incompetenta. In ce conditii se mai poate efectua acest lucru. Mentionez ca in a 6-a zi am trimis adresa la domiciliul angajatului pentru prezentare la firma si clarificarea situatiei dar deja este in concediu medical.
In ce conditii se mai desface contractul de munca ?Concediul medical il plateste angajatorul integral?

Adaugata in: Concediere
Martin Camelia
 User  Martin Camelia
a intrebat la 09 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Ian. 2014
Daca data stabilita pentru derularea cercetarii, cuprinsa in aceasta convocare, se va suprapune cu concediul medical, va trebui intocmitadupa finalizarea lui o noua convocare si comunicata angajatului. Abia dupa finalizarea cercetarii sau daca salariatul nu se va prezenta la data, ora si locul stabilite pentru cercetare atunci veti putea dispune direct sanctiunea disciplinara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2014
Nu aveti cum sa desfaceti contractul de munca disciplinar in acest moment, fara cercetare disciplinara. Iar dvs ati trimis convocarea exact in ziua in care el se afla deja in concediu medical, ceea ce inseamna ca ati incalca legea daca ati dispune o concediere acum. Salariatul nu poate fi concediat si nici cercetat in timpul concediului medical cu exceptia situatiilor de faliment, reorganizare judiciara sau falimentul angajatorului.

Angajatorul plateste concediul medical integral cat timp persoana este salariat al unitatii. Primele 5 zile sunt suportate din bugetul angajatorului, iar din a 6-a zi de catre FNUASS, ceea ce inseamna ca angajatorul va putea recupera aceste sume de la Casa de sanatate in baza unei cereri, a certificatului medical si D112 depuse in 90 de zile de la data la care salariatul avea dreptul la medical. Dar pana la recuperarea banilor de la Casa de Sanatate, angajatorului ii revine obligatia de plata asa cum prevede OUG 158/2005.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2014
Se aplica art 252 din codul muncii republicat
Art. 252
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
si

art 49
(6) ?n cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu ?ncheierea, modificarea, executarea sau ?ncetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor ?n care Contractul individual de muncă ?ncetează de drept
Dupa data ultimei zile de concediu medical puteti sa faceti cercetarea disciplinara,
Se platesc primele 5 zile din vconcediile medicale initiale de catre angajator doar

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024