ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordare somaj in cazul desfacerii contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!am primit dispozitia de desfacere a contractului de munca art 65.alin1 din codul muncii,insa nu am primit preavizul de 20 de zile lucratoare care mi se cuvenea.acum m-am dus sa imi depun dosarul de somaj insa nu mi-a fost primit deoarece cei de la ajofm sustin ca la ei nu apare decizia de desfacere a contractului de munca.daca dau firma in judecata am sanse de castig ca decizia de desfacere a contractului de munca sa fie declarata nula deoarece nu s-a acordat preavizul de 20 de zile lucratoare?sau sa ma adresezla itm?ce sa fac? pana la urma cred ca nici somajul nu am sa-l primesc! va multumesc anticipat pentru raspuns!

Adaugata in: Concediere
Mihaela Istrate
 User  Mihaela Istrate
a intrebat la 10 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2013
Decizia ar trebui sa o primti de la angajatorul dvs. El este cel care trebuie sa o intocmeasca, sa vi-o comunice prin semnatura de primire si sa va inmaneze un exemplr original. Daca o detineti deja si nu ati depus-o la dosarul pentru indemnizatia de somaj nu e vina angajatorului.

Decizia de concediere o puteti contesta in 45 de zile de la data comunicarii ei, daca o aveti. Da, daca nu vi s-a acordat decizia de concediere se poate considera ca procedura de concediere nu a fost respectata intru totul si deci se poate ajunge la o anulare a ei, daca instanta decide astfel.

Dosarul pentru somaj probabil este incomplet, din ceea ce spunei cam asa reiese. Intrebati la ANOFM daca este asa si ce acte ar mai fi necesare. Aveti la dispozitie 12 luni de la incetarea contractului de munca pentru depunerea dosarului, daca nu reusiti sa va incadrati in cele 10 zile de la incetare prevazute de legea 76/2002 actualizata.

ART. 38
(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;

(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024