ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Atitudine negativa angajator fata de angajata gravida


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 19.12.2012 am instiintat compania unde lucrez de starea de de graviditate. Am anexat si adeverinta de la medicul de familie. In data de 07.01.2013 am fost instiintata verbal ca firma isi va retrage activitatea din Romania/va intra in insolventa, astfel incat in data de 06.02.3013 toti angajatii vor veni in ultima zi de munca la sediu. In data de 08.01.2013, m-a sunat de la contabilitate sa imi spuna ca ITM/medicina muncii au refuzat "dosarul" meu deoarece nu este complet, ca trebuie sa duc adeverinta de la ginecolog plus ultima ecografie prin care sa ates ca sunt insarcinata. Lucru care mi se pare anormal, ca ITM ul sa refuze practic o instiintare. De asemenea dna. contabila este foarte ofuscata de starea mea, spunandu-mi ca creez probleme firmei. In acest moment eu sunt in CM, si din cate stiu din lege eu nu ar mai trebui sa prezin documentele specificate mai sus, oare medicina muncii poate sa ceara in mod expres ecografiile si inca o adeverinta de la ginecolog? Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Concediere
Ada Maria
 User  Ada Maria
a intrebat la 08 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Din ce spuneti, legat de atitunea contabilei, ar putea avea conotatii discriminatorii, puteti incerca o sesizare catre ITM daca puteti dovedi atitudinea ei ostila fata de dvs. Va redau si ce prevede legea referitor la anuntarea angajatorului:

Art. 2 - OUG 96/2003
?n sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite după cum urmează:
c) salariata gravidă este femeia care anunţă ?n scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să ?i ateste această stare;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Nu este necesara ecografia, cat timp aveti certificatul medical pe langa instiintarea scrisa. Nu este prevazut in lege ca trebuie sa aduceti ecografie. Dovada medicala poate fi emisa fie de medicul de familie fie de specialist,ginecolog in cazul de fata.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Gratiela Petrescu alexei delimart George Andreescu G Stancu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024