ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Buna ziua,


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la un cabinet de optica medicala si vreau sa stiu daca patroana mea ma poate concedia fara preaviz (motivul -are impresia ca eu sunt responsabila pentru perioada in care magazinul nu are profit),vreau sa precizez ca in luna decembrie am fost fortata sa-mi iau concediu fara plata din acelasi motiv(dar eu nu am semnat nimic )!In cazul in care sunt concediata ce pot face ?Nici nu stiu daca am bagat contracul de munca la ITM! Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Claudia Serban
 User  Claudia Serban
a intrebat la 10 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2013
In primul rand nu este legal sa va treaca angajatorul in concediu fara plata fara o cerere prealabila inaintata de dvs si o decizie de suspenare emisa de el pe baza cererii aprobate. Nu e in regula.

Referitor la concediere, daca intervine o concediere pentru necorespundere profesionala ar trebui sa existe o evaluare prealabila a performantelor si sa vi se acorde un preaviz minim de 20 de zile lucratoare. Iar daca intervine o concediere pe motive disciplinare nu se acorda preaviz dar este obligatorie percurgerea procedurii de cercetare disciplinare. Altfel concedierea nu este legala. Dvs ar fi trebuit sa primiti o deicizie de concediere pe care sa o puteti contesta in instanta. Daca totul a fost facut doar verbal atunci nu putem vorbi de o concediere si in niciun caz de una legala.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024