ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ca angajator am primit o demisie fara preaviz de la o angajata,cum procedez?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


o angajata mi-a inmanat demisia fara preaviz mentionand ca oricum nu mai vine la munca incepand cu data inmanarii demisiei! Cum este corect sa procedez eu ca angajator mai ales ca este incadrata ca lucrator comercial, a venit la inventar si apoi a plecat.Se pot aplica sanctiuni?Se opresc banii pt zilele de preaviz pe care ea nu le efectueaza?Ii achit integral salariul restant si apoi o dau in judecata?Mentionez ca are salariul platit la zi, zilele de concediu aferente perioadei scurse din acest an sunt luate, deci din acest punct de vedere totul este normal.Doresc sa fac totul cat mai corect deoarece ultimul lucru de care am nevoie sunt reclamatiile la ITM. Multumesc!

Catalin Agache
 User  Catalin Agache
a intrebat la 07 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
Cred ca aceea este maidegraba o incetare cu acordul partilor. Daca intr-adevar a scris pe document "Demisie" dar nu respecta preavizul mentionat in contractul de munca ii puteti suspenda contractul pentru absente nemotivate si declansa procedura de cercetare disciplinara. Suspendare se face in baza unei decizii pe care o operati in Revisal in 20 de zile de la data suspendarii ei. In urma cercetarii disciplinare puteti dispune concedierea disciplinara a salariatei.

Asigurati-va ca salariata nu este insa in perioada de proba, pentru ca intr-un astfel de caz ea are dreptul legal sa inceteze colaborarea cu angajatorul in baza unei notificari scrise, fara a fi obligata sa stea in preaviz.

O puteti si actiona in judecata daca v-a creat un prejudiciu ca urmare a nerespectarii preavizului. Dar cel mai potrivit ar fi sa declansati cercetarea disciplinara inainte de toate si abia apoi, daca lucrurile raman neclarificate, depuneti o plangere in instanta.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024