ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand are loc concedierea la revenirea din CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.

Am nascut in noiembrie 2011 si urmeaza sa ma intorc din concediul de crestere copil in octombrie 2012 pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

Intrebarea mea este urmatoarea: incepand cu ce data pot fi concediata, avand in vedere ca potrivit OUG 111/2010 se precizeaza pe de o parte ca este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei care se afla in plata stimulentului de insertie, iar pe de alta parte se mentioneaza ca interdictia se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei in unitate.

In concluzie nu pot fi concediata atata timp cat iau stimulentul de insertie, adica pana in noiembrie 2013 sau la 6 luni dupa revenirea in unitate, adica in aprilie 2013?

Va multumesc.


Cornea Bianca
 User  Cornea Bianca
a intrebat la 02 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dinescu Monica
 User Dinescu Monica
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mar. 2013
Nu mai spuneti prostii stimata doamna, pt ca dezimformatii mamicile care au nevoie de sfaturi bune, care sa le apere interesele vis a vis de angajatorii care si asa profita de lipsa lor de cunostinte in domeniu, pentru a le da afara mai usor.
Angajatorul nu poate concedia mamicile pe intreaga perioada a acordarii stimulentului, adica pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului nu doar timp de 6 luni asa cum tot sustineti dvs in mod total gresit..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cornea Bianca la 08 Aug. 2012
Reorganizarea judiciara intervine ca urmarea a intrarii in insolventa. Ea are ca scop crearea unui plan, a unei propuneri prin care debitorul (angajatorul) aflat in insolventa si-a putea redresa activitatea, astfel incat sa isi poata achita datoriile catre creditori. De cele mai multe ori reorganizarea se soldeaza cu desfiintari de posturi din motive economice si pentru reducerea costurilor companiei, in asa fel incat angajatorul sa poate atinge scopul aminitit si sa nu intre in faliment. Astfel ca odata dispusa concedierea ca urmare a desfiintarii postului, se acorda preavizul legal. De altfel, Legea insolventei prevede acordarea unui preaviz de 15 zile lucratoare, fata de cele 20 din Codul muncii, ca o situatie de exceptie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cornea Bianca
 User Cornea Bianca
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Aug. 2012
Reorganizarea judiciara in ce consta? Concedierea colectiva inseamna reorganizare judiciara?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2012
Nu puteti fi concediata timp de 6 luni de la revenirea in unitate, cu exceptia situatiilor in care intervine reorganizarea judiciara, falimentul, sau dizolvarea angajatorului, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024