ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce sfaturi imi dati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 11 mai 2012 am fost informat verbal, fata in fata, de Managerul executiv al firmei ca firma va desfiinta functia pe care sunt angajat si ar fi bine sa semnez un act prin care eu imi dau demisia. Nu am fost de acord sa-mi dau demisia. A venit cu propunerea de a ramane angajat in firma dar cu un salariu de 2 ori mai mic si pe o functie de munca in teren care nu este conforma cu pregatirea mea.
In data de 1.12.2011, conform COR se modifica din Sef Birou si Asimilati cod COR 122950 in Sef Birou cod COR 121904.
Am cerut sa mi se calculeze si sa mi se aprobe zilele de concediu de odihna care mi se cuvin pe anul in curs si nu am primit nici un raspuns.
I-am explicat Managerului ca nu este corect sa-mi dau demisia si sa nu beneficiez de somaj. Am perioada de contributie la asigurari de aproximativ 30 ani.
Probabil ca daca fac disponibilizari si trebuie sa anunte la ITM nu vor mai putea face angajari decat dupa o anumita perioada.
Nu am primit nimic scris din partea firmei. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Victor Radulescu
 User  Victor Radulescu
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victor Radulescu
 User Victor Radulescu
a raspuns userului georgeta ganea la 15 Mai. 2012
Multumesc pentru sustinere si raspuns. Am sa va informez cum vor evolua lucrurile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Daca inceteaza raportul de munca oricum se anunta ITM, angajatorul este obligat sa faca acest lucru. De asemenea, el poate reangaja in terment de 45 de zile de la concediere in cazul concedierilor colective sau oricand in cazul concedierii individuale.

Modificarea codului COR din contract s-a facut ca urmare a schmibarii codurilor din nomenclator prin ordin national.

Zilele de cioncediu sunt un drept al salariatului iar angajatorul, ca sa poata refuza acordarea lor, trebuie sa aiba un motiv foarte intemeiat.

Daca nu ati primit nimic scris din partea firmei, raportul de munca merge mai departe, el incetand numai printr-o forma scrisa, fie ea demisie sau decizie de concediere. Desfiintarea postului nu are insa legatura cu demisia, ea reprezinta o incetare din initiativa angajatorului si nu a angajatului, ca in cazul demisiei.

Faceti o sesizare catre ITM privind situatia dvs. Ei sunt obligati sa efectueze un control la fata locului odata cu primirea si inregistrarea sesizarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
In conditiile in care angjatorul ia decizia de desfiintare a postului pe care il ocupati ,este de datoria lui sa va faca cunoscut acest lucru printr-un preaviz care nu trebuie sa fie mai mic de 20 zile lucratoare. Este corect sa beneficiati de drepturile de protectie sociala, respectiv indemnizatie de somaj, cu atat mai mult cu cat ati contribuit la acest fond si indepliniti conditiile de stagiu de cotizare. Va recomand sa va mentineti pozitia, sa nu va dati demisia sau sa solicitati dumneavoastra incetarea cu acordul partilor.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024