ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarele fapte. Lucrez ca economist in cadrul Spitalului Videle care este un SRL, nu un spital public.
In vechea organigrama figuram 3 economisti: eu, o colega care este in concediu pentru crestere copil si actuala directoare economica.
In urma modificarii organigramei s-a redus un post de economist.
De colega care este in concediu pentru crestere copil nu se poate lua nimeni, dar diretoarea vrea sa ma disponibilizeze pe mine ca sa aiba ea un post liber cand nu va mai fi director.
Mi s-a propus sa trec pe postul temporar vacant, pana vine colega din concediu, numai ca am refuzat pentru ca am inteles ca nu este legal sa transformi un contract de munca din perioada nedeterminata in perioada determinata.
Ca urmare a refuzului am primit preaviz, deoarece mi s-a spus ca al doilea post este REZERVAT DIRECTOR, numai ca noi nu suntem institutie publica, suntem SRL.
In concluzie, au baza legala sa ma concedieze?
Multumesc frumos si o zi buna!

Adaugata in: Concediere
Marilena Marinescu
 User  Marilena Marinescu
a intrebat la 22 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Mar. 2013
Vi s-a oferit incadrarea pe un post corespunzator dvs, fie el si temporar, ca urmare a desfiintarii postului pe care il detineti, iar dvs ati refuzat acest lucru. Caz in care, din punctul meu de vedere ati procedat in dezavantajul dvs, pentru ca pierdeti dreptul la somaj. Dvs nu vi s-ar fi transformat CIM din nedeterminat in determinat, ci vi s-a fi incheiat un nou CIM. Intr-adevar, nu se poate transforma CIM din nedeterminat in determinat. Dar ca urmare a desfiintarii, cel putin eu asa vad, vi s-ar fi incetat actualul CIM si vi s-ar fi incheiat un nou CIM, odata cu acceptul dvs de a suplini salariata din CIC, suplinind-o pana la revenirea in unitate.

Decizia de incetare, dupa ce o primiti in urma efectuarii preavizului, o veti putea contesta in instanta daca sunteti de parere ca ceva nu este legal in toata procedura.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024