ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata!

De ce nu pot pleca prin programul de concediere colectiva si sa beneficiez de ord. urg. 36/30.04.2013, cu care posta romana se prezinta la guvern, spunandu-mi ca daca postul ocupat de mine (oficiant superior)nu a fost prevazut in schema de restructurare,nu pot pleca decat cu demisie.
Eu nu vreau sa plec cu demisie atata timp cat in cadrul companiei circula formulare tip xeroxate prin care esti indemnat prin liber consimtamant ca doresti sa pleci din cadrul companiei beneficiind de plati compensatorii.
Seful locului de munca mi-a explicat ca nu pot pleca si gata.
DE CE? Motivul pentru care doresc sa plec este ca vom ramane putini si munca prestata pana acum se va tripla activitatea fecareia dintre noi, vom munci ca niste negri pe plantatie pe aceeasi bani putini, fara sa beneficiez de conditii optime de munca, bucurandu-ne de aceleasi lipsuri pe care le suportam de bani proprii si cu criza de timp, suplimentand acasa ceea ce nu se termina la locul de munca fara sa fim platiti.
Doresc ca timpul meu liber sa ramana timp liber pe care sa-l dedic copiilor si familiei mele. Eu doresc sa plec deoarece conditiile de munca viitoare nu-mi convin nici ca nivel de activitate profesionala, va fi mult peste puterile mele, ca bani in al doilea rand si timpul acordat activitatii va fi mai mult si nu voi fi platita conform muncii prestate.
Chiar daca postul nu este prevazut in schema de restructurare, sunt convinsa ca exista o varianta pe care cei din cadrul companiei nu mi-o furnizeaza.
Desi am sunat la serv. personal, la sindicatul din Bucuresti, habar nu au si nu -mi dau nici un raspuns clar. In final mi-am propus sa ma prezint in audienta la manager poate o sti el sa-mi spuna asta deoarece pe formularul xerox este mentionat jos in atentia domnului manager Ion Smeianu.
Deci nu-mi ramane decat sa vorbesc personal sa ma lamureasca caci subalternii dansului habar nu au.
Scurt, eu vreau sa plec, dar sa beneficiez de somaj si plata de completare care o acorda guvernul deoarece posta nu are bani.
Sa se respecte C.C.M.-ul.

Daca v-as putea contacta telefonic lasati-mi un nr.si va sun.
Va multumesc mult!

Paula Micu
 User  Paula Micu
a intrebat la 27 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2013
Inteleg ca nu se vizeaza concedierea dvs, iar dat fiind situatia tulbure a pietei muncii actuale nu v-as recomanda sa va grabiti sa luati o astfel de decizie. Somajul se acorda pe o perioada scurta de timp, la fel si compensatoriile. Mai mult, daca nu sunteti trecuta pe lista de disponibilizari solutia ar fi intr-adevar demisia. Nu puteti obliga angajatorul sa va concedieze, daca el nu doreste acest lucru. Nicio lege nu il obliga sa faca acest lucru.

Refuzati sa prestati activitate de acasa, dupa program, este dreptul dvs sa faceti acest lucru. Nu va poate forta angajatorul sa intrati intr-o suprasolicitare.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024