ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Se poate contesta notificarea prin care se aduce la cunostinta desfintarea postului, la Consiliul de Administratie, ITM si Consiliului National al Discriminarii, pe motiv ca aceasta este o decizie personala a directorului ,,mascata" printr-o decizie a CA, pentru a impiedica decizia de desfacere a contractului de munca?Mentionez ca de aproape un an salariatul este supus unor hartuieli greu de suportat, izolat, denigrat, impiedicat sa-si exercite fisa postului, s-a trezit cu un alt salariat pe functia lui care i-a preluat atributiunile, fapt descoperit intamplator de el si obligat apoi sa accepte o alta functie,lucru ce nu l-a acceptat, iar in cele din urma, deoarece a rezistat ,,tratamentului", s-a trecut ca ultima masura la desfiintarea postului pe motiv ca nu mai are ce sa faca in unitate din moment ce noul angajat ii preluase toate sarcinile.Salariatul poate face dovada acestor acte de hartuire.Ce masuri legale se pot lua impotriva unui astfel de conducator de unitate?Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Luminita B
 User  Luminita B
a intrebat la 06 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luminita B
 User Luminita B
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Ian. 2014
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Nu, notificarea nu are valoarea juridica si nu o puteti contesta. Se contesta doar decizia de incetarea a contractului de munca pe care o veti primi dupa ce expira perioada de preaviz legala, perioada ce nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare conform legii. Decizia se contesta in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire, la Tribunalul de care apartineti in functie de domiciliul stabil.

Daca ati semnat deja notificarea de desfiintare a postului atunci sunteti in preaviz urmand ca raportul de munca sa inceteze dupa finalizarea lui.

Pentru cazurile in care apar situatii de natura discriminatorie sau hartuieli puteti lua legatura cu Centrul National pentru Combatere a Discriminarii, iar pentru incalcarea Codului muncii si a drepturilor recunoscute prin lege mergeti la ITM sau chiar inspectia muncii. Pentru situatia de tip discriminare este bine sa aveti cateva dovezi in sustinerea acuzatiilor (inregistrari audio, video, martori - sunt tipuri de dovezi acceptate, dar nu numai).

Daca nu se rezolva prin CNCD mergeti chiar in instanta, puteti legal sa faceti acest lucru, dar la fel, ar trebui sa aveti dovezi in sustinerea cauzei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luminita B
 User Luminita B
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Imi poate raspunde si mie cineva????

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu George Andreescu Marius Ion violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024