ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un angajat care revine din concediu crestere copil dupa 2 ani. La data la care acestuia i s-a suspendat CIM, salariul lui de incadrare era 600 Ron. Intre timp firma si-a restrans activitatea si postul acestuia s-a desfiintat.
Intrebarea mea ar fi cum procedez in cazul acestui angajat: ii inregistrez in revisal CIM, ii maresc salariul la 700 iar apoi ii dau preaviz pentru incetarea CIM?

Adaugata in: Concediere
Adriana Coman
 User  Adriana Coman
a intrebat la 05 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2012
Da, ar trebui sa ii operati si marirea de salariu. Dat fiind faptul ca dupa desfiintarea postului salariatul in cauza va intra in preaviz o perioada de minim 20 de zile lucratoare asa cum prevede Codul muncii republicat, iar pe perioada preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele. Ceea ce inseamna ca pe perioada preavizului salariatul va fi platiti conform legii pana la incetarea efectiva a raportului de munca.

Astfel, inregistrazi incetarea in Revisal, apoi intocmiti o decizie si modificati salariul persoanei la nivelul stabilit pentru 2012, 700 de lei, iar dupa expirarea perioadei de preaviz intocmiti o decizie de incetare si operati in Revisal incetarea raportului de munca in ziua incetarii.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024