ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere abuziva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am semnat un contract de munca pe o perioada de 3 luni cu punctul de lucru in Germania fara sa mi se inmaneze o copie a contractului spunand ca il vom primi la destinatie. Dupa aceasta perioada contractul a fost prelungit pe o perioada nedeterminata. Dupa 14 luni am fost concediat fara a mi se aduce la cunostinta motivul concedieri. In tot acest timp am beneficiat de 14 zile de concediu care nu au fost platite si nici salarul de pe ultimele 3 luni. Precizez ca am avut contract de munca individual.

Adaugata in: Concediere
Petre Grigor
 User  Petre Grigor
a intrebat la 21 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2013
Daca nu ati primiti acel contract de munca si nici nu a fost operat in Revisal, nu este in regula. Ar trebui sa aveti o copie a acestui document chiar de la data semnarii. Nu imi dau seama de ce nu s-a intamplat asa. Desi neortodox, daca nu ati primit copia de contract si nici nu a fost operata in Revisal se poate ivi inclusiv situatia in care angajatorul sa sustina ca nu a semnat nimic cu dvs. Nu vreau sa va sperii, dar este posibil si se intampla din pacate.

Prelungirea nu se putea face fara act aditional, iar concedierea trebuia sa fie motivata si sa primiti o notificare de preaviz, daca motivul nu a fost unul imputabil dvs si daca nu vorbim de faliment sau de reorganizare judiciara. Apoi sa primiti o decizie de concediere. Toate zilele de CO ramase neefectuate la incetare se platesc in mod corespunzator.

Toate acestea se aplica daca ati semnat un contract de munca in Romania, cu un angajator de aici, inteleg ca acesta este cazul dvs. Daca ati semnat direct cu cei din Germania nu se aplica Codul muncii.

Singura solutie ar fi, pe de o parte, sa sesizati ITM, pentru sanctionarea angajatorului, iar pe de alta sa actionati in instanta angajatorul pentru a va recupera drepturile neacordate si a solicita plata unor daune de catre angajator.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024