ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere abuziva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Revin cu alte detalii: da, am fost anuntata ca are loc o restructurare de personal. Tot ce mi s-a comunicat a fost verbal...nu mi-au dat nimic scris. Au fost deja concediati 35 de salariati, vor mai urma 5 persoane; postul meu a fost desfiintat. Mentionez ca postul este cel de contabil si mai sunt colegi cu aceeasi funcie. Am spus ok...de ce eu? Pe ce criterii s-a desfiintat postul meu...mi s-a raspuns evaziv. Nu s-a tinut cont de vechime, ci de lucrarile pe care le face fiecare in parte. Am cerut sa mi se puna la dispozitie planul de restructurare, criteriile, masurile care s-au luat ptr. evitarea concedierilor etc. Mi s-a raspuns ca nu exista nici un plan de restructurare, nici o notificare catre ITM. I-am spus ca dupa ce primesc aceste acte scrise, am dreptul sa le contest la ITM.
Au intervenit prin sefa mea directa. I-au spus sa ma puna la punct...ca daca vreau sa raman in continuare sa lucrez la ei imi vor face viata un calvar...exact acestea au fost expresiile. Intrebarea mea este: ce pot face in aceste conditii ptr a nu-mi fi afectata demnitatea in munca si mai ales ptr. a ma feri de aceste amenintari?


Adaugata in: Concediere
Mihaela Mirzacu
 User  Mihaela Mirzacu
a intrebat la 09 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
Contestarea deciziei de concediere se face in instanta, nu la ITM. Instanta de judecata este cea care decide daca este legala sau nu concedierea, daca a fost sau nu respectata procedura in acest sens. Puteti sesiza insa ITM ca urmare a nerespectarii dreptrurilor dvs. legale si contractuale. Restructurarea insa ar trebui sa se bazeze pe motive legale, intemeiate si verificabile prin documente, si nu pur si simplu verbal.

In cazul concedierii pe criterii de performanta, cine ce face in companie, trebuie sa existe o evaluare a performanelor prealabila, daca salariatul nu se afla in timpul sau la finalul perioadei de proba. Altfel o astfel de concediere nu respecta calea legala.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024