ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O firma din provincie a angajat un salariat in urma unei intelegeri intre ei. In timpul campaniei angajatul beneficiaza de carte de munca iar iarna somaj. Anul trecut in februarie dupa terminarea somajului nu i-au mai facut carte de munca decat dupa o luna mai exact pe 20 martie. In vara, angajatul a fost internat pentru niste probleme de sanatate avand 122 zile spitalizare. Iar acum s-a prezentat la angajat cu o decizie de concediere spunand ca nu il mai pot tine in firma si nici somaj nu-i pot da pt ca a avut acele zile de spitalizare care nu se pot adauga la vechime pt somaj. Angajatul nu a semnat nici macar un preaviz cu atat mai putin o decizie in care i-a incetat activitatea pe 1 februarie. Ce putem face?

Adaugata in: Concediere
Florentina Cojocaru
 User  Florentina Cojocaru
a intrebat la 20 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2013
S-ar putea ca angajatul sa primeasca oricum o notificare de concediere prin posta sau executor judecatoresc. Daca are contractul incheiat pe perioada determinata oricum contractul va expira iar angajatorul nu poate fi obligat sa il prelungeasca. Daca este contract pe perioada nedeterminata si salariatul considera ca nu este corecta concedierea poate sesiza ITM dar daca nu are o decizie nu poate contesta concedierea, iar singura care poate decide asupra legalitatii ei este instanta de judecata, unde trebuie depusa si contestatia de catre salariat. In cazul in care exista o decizie a organelor medicale competente referitoare la aptitudinea / capacitatea de lucru a salariatului, angajatorul poate dispune concedierea in baza ei iar angajatul in cauza va primi o notificare de preaviz.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024