ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere angajat cu contract nedeterminat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Lucrez intr-o companie privata de 1 an si jumatate iar acum 10 zile managerul meu m-a solicitat pentru o discutie. Mi s-a comunicat in cadrul acelei discutii mai multe motive pentru care eu nu sunt potrivita cu valorile companiei si ca nu sunt suficient de motivata pentru a mai ramane in continuare si ca el este dispus sa renunte la colaborarea cu mine. Nu stiu cum se procedeaza intr-o asemenea situatie fiindca din cate stiu eu, nu poti concedia asa de usor un angajat cu contract nedeterminat. O alta problema de care eu stiu este ca, atunci cand doresti sa concediezi o persoana trebuie sa ii oferi niste salarii compensatoare, doar ca acestea se ofera doar atunci cand este specificat in contractul de munca, altfel totul ramane doar la nivel de negociere cu compania. Va multumesc!


Adaugata in: Concediere
Loredana Andrei
 User  Loredana Andrei
a intrebat la 03 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
Orice angajat poate fi concediat, in conditiile legii, indiferent de durata contractului de munca incheiat. Nu exista o astfel de interdictie in legislatia muncii actuale. Daca angajatorul are un temei legal poate dispune concedierea dvs pe motive care tin sau nu de dvs.: desfiintare de post, necorespundere profesionala, abatere disciplinara etc.

Acordarea salariilor compensatorii nu este obligatorie, decat daca acest lucru apare mentionat in contractul colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate. Asa prevede legislatia muncii. Cat timp in CCM sau chiar CIM nu apare o clauza referitoare la acordarea salariilor compensatorii, angajatorul nu are o astfel de obligatie in fata legii si a salariatului.

Daca este vorba de o necorespundere profesionala atunci aceasta trebuie sa fie precedata de o evaluare a performantelor profesionale anterior dispunerii concedierii, din care sa rezulte ca nu atingeti nivelul de performanta necesar. Pentru o astfel de concediere se acorda preaviz de minim 20 de zile lucratoare si se ofera un alt post vacant din unitate, daca exista sau se apeleaza la ajutorul AJOFM pentru reincadrarea salariatului concediat. Toate aceste lucruri sunt prevazute de Codul muncii republicat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Denice Mironescu la 08 Sep. 2014
Angajatorul poate dispune concedierea pe numeroase motive, prevazute de lege, de exemplu desfiintare de post. Nu exista un cadru legal care sa prevada ceea ce sustineti dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Denice Mironescu
 User Denice Mironescu
a raspuns la intrebare la 07 Sep. 2014
Im mod normal nu are voie sa va concedieze , decat daca invoca o abatere disciplinare sau ca nu va puteti indeplini sarcinile de serviciu .

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024