ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere colectiva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In institutia in care lucrez se vor face concedieri colective, dar in prealabil angajatii vor fi supusi unui proces de evaluare profesionala(testare scrisa si interviu). Vor fi desfiintate anumite posturi iar persoanelor vizate li se va oferi alternativa altor locuri de munca in institutie. Mie mi s-a comunicat ca nu pot participa la aceasta evaluare deoarece pe langa salariul pe care il primesc de la aceasta institutie mai am si pensie (militara ) iar pt a reduce nr persoanelor concediate cei care cumuleaza mai multe venituri vor fi exclusi inaintea evaluarii. Este legal?Va multumesc.

George George
 User  George George
a intrebat la 30 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului george george la 30 Oct. 2012
Cu atat mai mult nu cred ca este corecta masura. Faceti o sesizare sau o adresa catre ITM. Ar trebui sa aveti drepturi egale cu ceilalti salariati, chiar daca sunteti si pensionar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George George
 User George George
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Oct. 2012
Va multumesc pentru lamuriri. Contractul meu este pe perioada nedeterminata, asa ca exclud a doua varianta:). Ideea este ca nici macar nu am fost instiintat in scris, ci doar anuntat prin liderul de sindicat ca nu pot participa la evaluare. Inca o data multumiri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Oct. 2012
As spune ca este o masura discriminatorie, daca sunt vizati pentru concediere toti salariatii. Practic angajatorul dvs nu ofera sanse egale salariatilor sai pe motivul cumularii mai multor venituri, pensie cu salariu. Probabil ratiunea din spate este de a oferi o sansa persoanelor care in cazul unei concedieri nu se vor mai putea baza pe un venit lunat cat de cat stabile.


Pe de alta parte, daca aveti contract de munca incheiat pe perioada determinata, angajatorul s-ar putea sa doreasca sa va mentina pana la expirarea contractului de munca. Caz in care nu este necesara evaluarea cat timp nu sunteti vizat pentru concediere. Ar fi bine sa lamuriti si cu el acest aspecti.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa alexei delimart Gratiela Petrescu Marius Ion Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024